Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 30 in /home/u38988p34483/domains/darkview.be/public_html/plugins/content/osembed/library/ostraining/embera/Lib/Embera/Providers/Twitter.php on line 35

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 21 in /home/u38988p34483/domains/darkview.be/public_html/plugins/content/osembed/library/ostraining/embera/Lib/Embera/Providers/Twitter.php on line 29

alt

Ruby Eyes is een nieuwe band die ik hier even wil voorstellen. Het is niet je reinste metal maar wel goede rock.

In de zomer van 2011 leerde Yutaka Sao Tim Johnson en Nikolaj Bang kennen. Hij wilde met hen samenwerken voor een project maar dat was op dat moment niet mogelijk. Hij gaf dit idee echter niet op.

Na zes maanden begon Yutaka aan een nieuw project waarin hij als producer en leider kon werken. Hij vroeg Nikolaj om mee te helpen en zo begonnen ze aan demo’s voor hun debuut EP. Yutaka wist toen al dat hij Chris Dunn wou als drummer. Hij werkte al met hem samen aan een ander project. Yutaka liet hem de demos beluisteren en Chris was onmiddellijk van de partij.

Terwijl Yutaka, Nikolaj en Chris naar de studio gingen voor pre-productie, vondt Tim hun advertentie voor een zanger. Toen hij zag dat het Yutaka’s nieuwe project was tekende hij voor een auditie. Toen ze speelden met Tim in de studio voelden ze allemaal dat hij perfect was. Tim voelde ook de chemie en zo werd de band geboren.

Er zijn nog maar enkele maanden voorbij sinds ze samen zijn en Ruby Eyes heeft al haar eerste EP opgenomen.

Volgens Yutaka: “Dit project heeft een meer oganische stijl dan moderne muziek. Ik bedoel dat je in moderne muziek meer computer technologie hoort dan de eigenlijke artiest. Het is muziek, maar het voelt alsof mensen daardoor zijn vergeten hoe je muziek maakt. Oorspronkelijk schreef ik de liedjes voor dit project, maar voor de rest liet ik de groep doen wat ze wilden. Ik dacht dat dat veel belangrijker was voor het debuut van de EP. Ja, omdat het zo ons eigen geluid, onze eigen muziek wordt.”

Hun debuut EP “Scarlet Havoc” zal uitkomen op 18 juni 2012 voor iTunes, Amazon MP3, eMusic, Rhapsody, Google Play en nog 15 andere online muziek winkels. En natuurlijk oefenen ze ook voor hun opkomende live shows.

Intussen is ook hun eerste officiele videoclip uitgekomen genaamd Chance City.

http://www.youtube.com/watch?v=LLLv-cz_ZtI

Verder kan je ze volgen op

http://www.facebook.com/#!/rubyeyesmusic

http://www.twitter.com/rubyeyesmusic

Back to Top