scratch the surface van sick of it allDeze keer is het eens aan mij om een wekelijkse clip te kiezen, en aangezien ik hier toch vooral voor de punk en hardcore muziek ben, gaan we dus ook die richting uit.

Sick Of It All hoeft ongetwijfeld geen introductie meer, ze draaien al 25 jaar mee en hoewel ze niet meteen aan de basis stonden mag je gerust zeggen dat ze toch een grote invloed hebben gehad op de New York Hardcore (NYHC) zoals we die vandaag kennen.

"Scratch The Surface" van Sick Of It All is een oerklassieker als het om hardcore gaat. Het is zowat hun bekendste nummer, iedereen die ook maar iets van hardcore kent heeft het ongetwijfeld ooit al wel eens gehoord. Als ze het nummer live brengen is dat meestal HET moment voor de alom bekende "Wall Of Death" in de mosh pit. Eigenlijk is de Wall Of Death een uitvinding van Sick Of It All, maar zij noemen het de "Braveheart". Door de industrie werd dit echter omgedoopt tot de Wall Of Death.

"Scratch The Surface" blijft tot op heden nog altijd mijn favoriete nummer van Sick Of It All, en elke live show is het vol plezier afwachten tot ze het spelen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=cX4qO-PPh1k&feature=results_video&playnext=1&list=PL094999CD2C092174

 

Back to Top