SAM brainwasherNa de zware melodische aanval van drone metal vorige week is het tijd om een andere weg in te slaan.  DarkView gaat niet alleen over metal, maar gaat veel breder, en dat gaan we nu merken. Een van mijn favoriete genres, en zeker de nr 1 muziekstijl om eens flink wat dansmoves uit mijn hoed te schudden. Deze week brengt S.A.M de track Brainwasher

De reden voor deze keuze is omdat ik dit duo voor het eerst heb gehoord op Vampire Party Live nu bijna een half jaar geleden. En de hele performance heeft op mij een diepe indruk nagelaten. zowel de muziek die ze uit hun speakers knalde als de energie die ze uitstraalden en hun interactie met het publiek maakte deel uit van de magie van die avond. Hun vaak groezelige vette distorted(soms snoeiharde) beats gecombineerd met een lichtvoetige melodie hebben mijn oren veroverd.

Waarom deze track? Dit is gewoon een heel aangenaam nummer. Niet te snel en niet te traag. Alles zit gewoon goed, heel sfeervol. Het roept bij mij het beeld op van een heel aangenaam en stevig nachtje feesten op vette en snoeiharde beats. Maar daarnaast heet de titel Corporate Violate, en staat op hun laatste plaat. In deze tijden van crisissen en bedrijfsextremen een verwijzing hiernaar.

Back to Top