alt

Deze week is het mijn beurt om het wekelijkse nummer te kiezen. Dit is niet alleen een uiterst leuke opdracht maar blijkbaar ook een uiterst moeilijke opdracht. Er zijn zoveel nummers die ik jullie wil laten horen. Er zijn zoveel nummers en stijlen waar ik een speciale band mee heb en jullie graag wil laten (her)ontdekken. Zo’n groot aanbod waar je dan uiteindelijk maar één nummertje uit mag kiezen. Laten we eerst even beginnen met de stijlen waar ik tussen kan en vooral wil kiezen… Doom Metal, omdat dit mijn “all favourite muziekstijl” is? Drone Metal, omdat dit mijn meest intense muziekstijl is? Industrial omdat dit mijn favoriete “losgaan” muziek is? GOA, omdat dit mijn nieuwste en laatste muzikale verslaving is? Sludge Metal, omdat dit het bewijs is dat je op een zeer extreme wijze melodieuze muziek kan maken? Post rock, omdat post rock misschien wel het mooiste muziekgenre is dat ik ken? Noise, omdat ik dit de meest inspirerende en intrigerende muziekstijl vind?

Bij deze stel ik jullie dan ook graag Esoteric voor. Mijn grootste liefde en zo’n groep waar ik alle cd’s van heb. Het nummer dat ik heb uitgekozen is “Eradification (of thorns)”. Een nummer uit het jaar 1994 dat op het dubbele album ‘Epistemological Despondency” staat. Een geweldig nummer dat nog wat ruw klinkt en je tot de diepste krochten van de zwaardere Doom Metal leidt.

Vooral die ruwheid en het pure van dit nummer hebben mij volledig ingepakt. De zware cadans waarmee het begint en de grunts waar je van gaat bibberen. De muziek van Esoteric komt aan alsof je drugs genomen hebt en voert je mee naar andere sferen. Esoteric is de manier om op een gezonde manier te gaan trippen! Dus… haal je beste koptelefoon uit de kast, sluit je ogen en laat je mee leiden doorheen hun ‘trip’.

Verwacht je aub niet aan een leuke clip want voor groepen zoals Esoteric vind je zoiets niet. Esoteric hun talent is iets wat puur muzikaal is en ook zonder al te veel "schmick schmuck" ervoor kan zorgen dat ze de nodige portie trouwe fans achter hen hebben staan.

 

 
 

 

http://www.youtube.com/watch?v=dzK3rGYfDm4

Back to Top