Vecona’s ontwerpen slaan aan bij Vogue

Het is geen geheim dat de gothic kledingstijl  tegenwoordig meer en meer in de haute couturemode opduikt. Eerst was er Adam Lambert die het leer, pvc en de spikes niet schuwde en dan kwam Lady Gaga die haar kledij laat ontwerpen door Alexander McQueen die de mosterd al te vaak in de alternatieve subculturen haalt. Ook Panic At The Disco deed een videoclip in heuse steampunkstijl en Rihanna maakt de sidecut en undercut hip. Onder andere Gaga maar ook Katy Perry duiken steeds vaker op in latexcreaties. Hier profiteren de alternatievere ontwerpers van om hun marktwaar te slijten aan het grote publiek.

 

“Vecona” is het Duitse eenmansbedrijfje van Janet Seifert. Naar eigen zeggen maakt ze kledij voor piraten, gravinnen, diva’s, dandy’s, prinsessen, vleermuizen and andere mythische creaturen. Ze laat zich inspireren door historische kostuums, maar ook piratenkledij, dandypakken met spats, moderne deathrockstijl en vintage jaren 40 kleedjes en korsetten. Al haar kledij is uniek en handgemaakt tot in het detail. Als een echte kleermaakster past ze de kledij naar jouw wensen en maten aan. Ze doet ook aan custom orders voor die kledingstukken die je altijd al wou hebben.

Sommigen zullen Vecona al kennen als “Captain Vecona” van in de burlesque-achtige Emilie Autumnshows. Ze toerde met Emilie en haar Bloody Crumpets tot 2008. Ze hield het met veel spijt voor bekeken omdat het teveel tijd in beslag nam en haar hoofdtaak nog steeds kleren maken is en ze de twee niet kon combineren. Vecona maakte naast de kledij voor Emilie Autumn ook kleren voor onder andere Sopor Aeternus, Cinema Strange, Deadfly Ensemble, Frank The Baptist, ASP, Samsas Traum en L’Âme Imortelle.  Ze werkte samen met Dr. Sketchy, Viona Art en fotografe Annie Bertram. Ze gaf modeshows in New York, op Gala Nocturna 2008 en 2009 in Antwerpen, verschillende shows in Duitsland en op Cabaret Gothique in Brugge.

Vogue
Ze verscheen verschillende keren in Gothic Beauty Magazine, maar de grote doorbraak bij het grote publiek was een artikel in de Duitse Vogue, de dertigjarige jubileumeditie. Het ging om een fotogreportage met model Anita Berber, gedeeltelijk gekleed in Veconakledij. Later werd ze ook in het Duitse alternetief/gothic Orkus Magazine gepubliceerd en twee keer in het Franse Eligy Magazine. Ook in het Russische Gothica  kreeg ze een artikel. Als kers op de taart verscheen ze recent een tweede keer in de Duitse Vogue. Dit keer in een fotoreportage over tango met een korset dat als prop gebruikt werd.

Collectie
Vecona’s collectie bestaat uit gothic kledij met een twist. Zo had je de Emilie Autumncollectie, in de Victorindustrial stijl die Emilie zo kenmerkt en duidelijk een Veconastempel heeft. Onder andere de bekende bruingestreepte jurk en Vecona’s kapiteinskostuum maken hier deel van uit. Het bruine kleed werd trouwens een tijdje geleden door Emilie geveild op Ebay.

1.jpg2.jpg

Een andere bekende creatie van die periode is het Corpse Bridetrouwkleed, hier staat Janet zelf er model voor.

3.jpg

Even later kwam de Circuscollectie met verschillende  outfits die geïnspireerd zijn op een circus of freakshow van de jaren 30 en 40. Een vaak terugkerend Veconathema is de zee en piraten. Dat komt terug in de octopusoutfit met een prachtige grote tentakelrok. Janet staat weer zelf model.4.jpg

Andere leuke outfits uit deze collectie zijn die van circusdirectrice en ballerina. Modellen zijn Ulorin Vex en Berengère.

6.jpg5.jpg

En dan volgde de Vecona Vintagecollectie, iets meer mainstream maar toch nog steeds met de Veconatwist. Wat zeker opvalt is dat Vecona het voor deze collectie professioneler aanpakt. De site is zeer netjes en overzichtelijk, wat in contrast staat met de andere site, die eerder rommelig is en weinig geüpdatet wordt.  Je kan zelf een kijkje nemen op http://www.vecona-vintage.com/. De kledij is geïnspireerd op de jaren 40 en zeelui. Ook de swing speelt een rol. Er worden niet alleen kledij maar ook prachtige accesoires en heerlijke schoenen verkocht.

Over accesoires gesproken, op Vecona’s gewone site staan er ook heel wat. Een greep uit het aanbod dat aan een rariteitenkabinet doet denken:


7.jpg Deep Sea Medal €25


8.jpg Steambug necklace €18


9.jpg Voodoo heart hoedje €40

10.jpgElisabethan ruffle collar €50


11.jpg Feather cameo haarspeld €30


U kan al deze pareltjes kopen op http://shop.vecona.de/.
Tot slot wordt er ook aan de jongere en minder kapitaalkrachtige lezer gedacht, als al deze gothic haute couture te duur voor je is, kan je nog altijd de natural hearshirt bestellen.

 

12.jpg
Natural heart longsleeve €25.


Indien je interesse hebt om iets Vecona te bestellen, neem dan contact met haar op in het Engels of Duits via het contactformulier hier: http://www.vecona.de/catalog/contact_us.php?osCsid=8f19697e106fda50e4471ad2f954622b

-Bats

__________________________________________________________________________
Bronnen foto’s: www.emilieautumn.com, Angst-im-wald, Viona-art, http://www.vecona-vintage.com/, http://shop.vecona.de/

Lifestyle-artikel voor Dark View

Van gothic naar couture

Vecona’s ontwerpen slaan aan bij Vogue.

Het is geen geheim dat de gothic kledingstijl tegenwoordig meer en meer in de haute couturemode opduikt. Eerst was er Adam Lambert die het leer, pvc en de spikes niet schuwde en dan kwam Lady Gaga die haar kledij laat ontwerpen door Alexander McQueen die de mosterd al te vaak in de alternatieve subculturen haalt. Ook Panic At The Disco deed een videoclip in heuse steampunkstijl en Rihanna maakt de sidecut en undercut hip. Onder andere Gaga maar ook Katy Perry duiken steeds vaker op in latexcreaties. Hier profiteren de alternatievere ontwerpers van om hun marktwaar te slijten aan het grote publiek.

Vecona” is het Duitse eenmansbedrijfje van Janet Seifert. Naar eigen zeggen maakt ze kledij voor piraten, gravinnen, diva’s, dandy’s, prinsessen, vleermuizen and andere mythische creaturen. Ze laat zich inspireren door historische kostuums, maar ook piratenkledij, dandypakken met spats, moderne deathrockstijl en vintage jaren 40 kleedjes en korsetten. Al haar kledij is uniek en handgemaakt tot in het detail. Als een echte kleermaakster past ze de kledij naar jouw wensen en maten aan. Ze doet ook aan custom orders voor die kledingstukken die je altijd al wou hebben.

Sommigen zullen Vecona al kennen als “Captain Vecona” van in de burlesque-achtige Emily Autumnshows. Ze toerde met Emily en haar Bloody Crumpets tot 2008. Ze hield het met veel spijt voor bekeken omdat het teveel tijd in beslag nam en haar hoofdtaak nog steeds kleren maken is en ze de twee niet kon combineren. Vecona maakte naast de kledij voor Emily Autumn ook kleren voor onder andere Sopor Aeternus, Cinema Strange, Deadfly Ensemble, Frank The Baptist, ASP, Samsas Traum en L’Âme Imortelle. Ze werkte samen met Dr. Sketchy, Viona Art en fotografe Annie Bertram. Ze gaf modeshows in New York, op Gala Nocturna 2008 en 2009 in Antwerpen, verschillende shows in Duitsland en op Cabaret Gothique in Brugge.

Vogue (tussentitel)

Ze verscheen verschillende keren in Gothic Beauty Magazine, maar de grote doorbraak bij het grote publiek was een artikel in de Duitse Vogue, de dertigjarige jubileumeditie. Het ging om een fotogreportage met model Anita Berber, gedeeltelijk gekleed in Veconakledij. Later werd ze ook in het Duitse alternetief/gothic Orkus Magazine gepubliceerd en twee keer in het Franse Eligy Magazine. Ook in het Russische Gothica kreeg ze een artikel. Als kers op de taart verscheen ze recent een tweede keer in de Duitse Vogue. Dit keer in een fotoreportage over tango met een korset dat als prop gebruikt werd.

(Foto’s Vogue 30j : http://vecona.de/index.php?page=gallery&gallery=1000005# credit: www.vecona.de)

(Foto’s Elegy: http://vecona.de/index.php?page=gallery&gallery=1000007 credit: www.vecona.de)

Collectie (tussentitel)

Vecona’s collectie bestaat uit gothic kledij met een twist. Zo had je de Emily Autumncollectie, in de Victorindustrial stijl die Emily zo kenmerkt en duidelijk een Veconastempel heeft. Onder andere de bekende bruingestreepte jurk en Vecona’s kapiteinskostuum maken hier deel van uit. Het bruine kleed werd trouwens een tijdje geleden door Emily geveild op Ebay.

 

Een andere bekende creatie van die periode is het Corpse Bridetrouwkleed, hier staat Janet zelf er model voor.

 

Even later kwam de Circuscollectie met verschillende outfits die geïnspireerd zijn op een circus of freakshow van de jaren 30 en 40. Een vaak terugkerend Veconathema is de zee en piraten. Dat komt terug in de octopusoutfit met een prachtige grote tentakelrok. Janet staat weer zelf model.

 

Andere leuke outfits uit deze collectie zijn die van circusdirectrice en ballerina. Modellen zijn Ulorin Vex en Berengère.

 

En dan volgde de Vecona Vintagecollectie, iets meer mainstream maar toch nog steeds met de Veconatwist. Wat zeker opvalt is dat Vecona het voor deze collectie professioneler aanpakt. De site is zeer netjes en overzichtelijk, wat in contrast staat met de andere site, die eerder rommelig is en weinig geüpdatet wordt. Je kan zelf een kijkje nemen op http://www.vecona-vintage.com/. De kledij is geïnspireerd op de jaren 40 en zeelui. Ook de swing speelt een rol. Er worden niet alleen kledij maar ook prachtige accesoires en heerlijke schoenen verkocht.

Over accesoires gesproken, op Vecona’s gewone site staan er ook heel wat. Een greep uit het aanbod dat aan een rariteitenkabinet doet denken:

Deep Sea Medal €25

Steambug necklace €18

Voodoo heart hoedje €40

 

Elisabethan ruffle collar €50

Feather cameo haarspeld €30

U kan al deze pareltjes kopen op http://shop.vecona.de/.

Tot slot wordt er ook aan de jongere en minder kapitaalkrachtige lezer gedacht, als al deze gothic haute couture te duur voor je is, kan je nog altijd de natural hearshirt bestellen.

Natural heart longsleeve €25.

Indien je toch interesse hebt om iets Vecona te bestellen, neem dan contact met haar op in het Engels of Duits via het contactfororumlier hier: http://www.vecona.de/catalog/contact_us.php?osCsid=8f19697e106fda50e4471ad2f954622b

-Bats

Bronnen artikel: www.vecona.de, http://www.facebook.com/Vecona.official

Bronnen foto’s: www.emilyautumn.com, Angst-im-wald, Viona-art, http://www.vecona-vintage.com/, http://shop.vecona.de/

Back to Top