alt

Verhaal: Acht jaar na de gebeurtenissen in "The Dark Knight" wordt Batman nog steeds als een schurk aanzien in Gotham City. Wanneer een nieuwe vijand opduikt om de stad te belagen, duikt hij echter opnieuw op om Gotham te beschermen...

Duur: 164 min

Genre: Actie/Fantasy

Regisseur: Christopher Nolan

Acteurs:
Christian Bale
Tom Hardy
Anne Hathaway
Marion Cotillard
Gary Oldman
Michael Caine
Morgan Freeman
Joseph Gordon-Levitt

Commentaar:
Nolan heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zijn Batman reboot uit een trilogie zou bestaan, daarom dat je naar deze film gaat en weet dat er een einde aan deze tot nu toe prachtige verfilming van The Dark Knight comics komt.

Is het aangeraden om de vorige films gezien te hebben? Ja, aangezien er verwijzingen naar die films inzitten. Echter, voor de doorgewinterde Batman fan die de comics van buiten kent, is het overbodig.  De welgekende humor, de zwarte/duistere kant van Bruce Wayne en een resem welgekende acteurs zorgen voor weeral een film van formaat.

Toch is deze film niet om zo hard van stapel te lopen. Het verhaal komt maar traag op gang, sommige elementen wordt maar kort en vluchtig afgehandeld en het einde van de film... wel, zonder al te veel spoilers te verklappen, had ik wel gehoopt dat Nolan het zou aandurven om deze tot nu toe donkere verfilming ook zwart te laten eindigen.

Maar niet getreurd, er zijn voldoende explosieven, gekende gadgets, vechtscènes en niet te vergeten Catwoman om dit alles op te vrolijken. Een aanrader voor tijdens deze sombere zomerperiode.

Score: 8/10


Back to Top