alt

Verhaal: In "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" ontdekken we een deel van het leven van een van de grootste presidenten van de Verenigde Staten dat tot nu toe geheim bleef. Lincoln bleek er immers een aparte carrière als vampierenjager op na te houden...

Duur: 105 min

Genre: Horror/Actie

Regisseur: Timur Bekmambetov

Acteurs:

  • Benjamin Walker
  • Mary Elizabeth Winstead
  • Dominic Cooper

Commentaar:
Vampieren zijn hot - kijk maar naar de talloze series/films die men tot nu toe heeft uitgebracht. Laten we de Amerikaanse historie dan ook maar eens herbekijken en er enkele vampieren in plaatsen. Of zo moet men toch gedacht hebben bij het schrijven van dit script. Abraham Lincoln, de president met de hoge hoed en baard is zelfs bij ons gekend. Maar dat hij ooit begon als vampierenjager... Dat had ik de man niet gegeven.

Qua film is het een rustige, aangename film, met hier en daar een vampier die uit de hoeken probeert zich te voeden. Qua horror niveau: matig tot miniem, tenzij je het aanschouwen van een vampier al als horror mag zien. Er wordt op subtiele manieren verwezen hoe je een vampier kan herkennen, dus probeer eens te tellen hoeveel er “subtiel” verstopt zijn in de film.

Daarnaast probeert de film toch trouw te blijven aan de historische lijnen en wordt er zelfs een blik gegund op hoe Lincoln zijn dagen als president doorbracht. Dit alles in zijn geheel bekeken is Abraham Lincoln een aanrader voor de liefhebbers van vampieren en Amerikaanse historie (hoewel je dit met een korrel zout mag nemen).
Ook te zien in 3D, al stel ik me vragen of het zijn geld wel waard is.

Score: 6,5/10


Back to Top