alt

Verhaal: The Amazing Spider-Man vertelt het verhaal van Peter Parker, een buitenbeentje op school, die als kind werd achtergelaten door zijn ouders. Hij werd opgevoed door zijn oom Ben en tante May. Zoals vele tieners, probeert Peter te ontdekken wie en wat hij eigenlijk is. En natuurlijk hoort bij de pubertijd ook kalverliefde.

Gwen Stacy is Peter’s liefje en samen ontdekken ze de betekenis van echte liefde, engagementen en ... geheimen. Wanneer Peter een geheim koffertje van zijn vader vindt, begint een zoektocht naar de reden van het verdwijnen van zijn ouders. De sporen leiden hem al snel naar Oscorp en het lab van Dr. Curt Connors, zijn vaders vroegere zakenpartner. Terwijl Spider-Man strijdt tegen Connors’ alter-ego "The Lizard," neemt ook Peter cruciale beslissingen die van hem een echte held zullen maken...

Duur: 136 min

Genre: Actie/Avontuur/Fantasy

Regisseur: Marc Webb

Acteurs:

  • Andrew Garfield
  • Emma Stone
  • Rhys Ifans
  • Denis Leary
  • Martin Sheen
  • Sally Field
  • Stan Lee

Commentaar:
Het is al 10 jaar geleden dat Spider-Man van Sam Raimi uitkwam. Tobey Maguire zette toen al een prachtige prestatie van Spidey neer en we mogen Kirsten Dunst en Willem Dafoe zeker niet vergeten. Maar toen lag de focus meer op een volwassen superheld: iemand die werkt en tegelijkertijd de stad moet bewaren van vernieling en chaos.

The Amazing Spider-man legt de focus meer op de highschool ervaring van Spider-Man. Nu kan je natuurlijk gaan zeggen dat Dr. Curt Connors ook meedeed in de vorige trilogie, wel, net zoals in comics heb je verschillende universums, dus laten we de film ook vanuit dit standpunt bekijken. Vergelijk zeker maar eens hoe Spider-Man zijn web nu uitschiet…

Deze film is in mijn ogen wat meer tienerachtig dan Spider-Man films, net vanwege het tiener point-of-view, maar daarom niet grimmiger. Oom Ben sterft, wat niet geheel onverwacht is, maar daarbuiten krijgt Peter nog te maken met andere problemen, die niet elke tiener zomaar kan verwerken. Dan spreek ik niet enkel over het feit dat hij superkrachten heeft. De film bouwt mooi op naar een spannende finale, die jammer genoeg te snel voorbij gaat. Voor de mensen die vertrekken zodra de eerste namen verschijnen op de aftiteling: spijtig.

The Amazing Spider-Man zal waarschijnlijk vergeleken worden met de vorige films, niet geheel fout, maar los daarvan is deze film zeker de moeite waard om gezien te hebben en een aanrader.

Score: 7/10

Back to Top