rock of ages afficheVerhaal: Het verhaal speelt zich af in LA in 1987 en vertelt over Drew, een jongen uit Zuid Detroit, en Sherrie,een meisje van het platteland. Beide zijn ze in LA om hun dromen waar te maken en beroemd te worden. Ze ontmoeten elkaar op de Sunset Strip vlak voor de bekende Bourbon Club waar Drew werkt. Wanneer hij ziet dat Sherrie's koffers met haar favoriete platen gestolen worden helpt hij haar aan een job bij dezelfde club.

De Bourbon Club, ooit de club die Sherrie's favoriete rockband Arsenal groot heeft gemaakt, zit in financiële problemen en hoopt nu veel geld binnen te rijven met een allerlaatste show van Arsenal en diens immens populaire zanger Stacee Jaxx (Tom Cruise). Sherrie en Drew zijn ondertussen verliefd, maar wanneer Drew in het voorprogramma van Arsenal mag spelen ziet hij net voor z'n optreden dat Sherrie samen met Stacee Jaxx uit diens kleedkamer komt. Drew trekt meteen de verkeerde conclusies en hun relatie loopt op de klippen.

Terwijl beide hun eigen weg gaan vecht de Bourbon Club tegen hun sluiting. De vrouw van de nieuwe burgemeester (Zeta-Jones) is vast beraden om de rock 'n roll uit hun stad te verbannen dus dat maakt het er voor hun zeker niet makkelijker op. Ondertussen merken Sherrie en Drew dat de weg die ze gekozen hebben niet zo geweldig is...

Duur: 123 minuten

Genre: Musical

Regisseur: Adam Shankman

Acteurs: 

Diego Boneta
Julianne Hough
Tom Cruise
Alec Baldwin
Russel Brand
Paul Giamatti
Catherine Zeta-Jones 

Verdict: Voor het verhaal hoef je deze film uiteindelijk niet direct te gaan zien. Uiteindelijk is het een typisch verhaal van een jongen en meisje die verliefd worden, uit elkaar gaan en later toch inzien dat ze niet zonder elkaar kunnen en eindigt de film waar iedereen gelukkig is. Niet veel soeps dus qua verhaal.

Toch is deze film best aan te raden. Waarom? Omdat het een musical is die songs haalt uit de rockmuziek van de jaren '80 met een grote focus op glammuziek. Zo hoor je onder meer songs van Twisted Sister, Def Leppard en Guns 'n Roses.

De dialogen in de film zijn met momenten beschamend slecht, maar als je dan ineens een mix van "We Built This City On Rock 'n Roll" en "We're Not Gonna Take It" voorgeschoteld krijgt, verschijnt er toch een glimlach op je gezicht en krijg je zin om uit volle borst mee te zingen. Met maar liefst meer dan 30 songs uit deze periode heb je genoeg voer voor je oren.

Een absolute aanrader als je van 80's rock houdt, indien niet heb je bij deze musical weinig te zoeken. Ondergetekende vond hem alvast geweldig !


Score: 8/10

Back to Top