alt

Verhaal: Baltimore, 1900. Een moeder en een dochter worden op brutale wijze om het leven gebracht en rechercheur Emmett Fiels (Evans) wordt op de zaak gezet. Tijdens zijn onderzoek stuit hij op een schokkende ontdekking: de misdaad komt tot in de details overeen met een fictief misdaadverhaal geschreven door de onsuccesvolle auteur en dichter Edgar Allan Poe (Cusack).

Terwijl Poe ondervraagd wordt door rechercheur Fields vindt er tegelijkertijd nog een grimmige moord plaats, wederom overeenkomend met één van Poe’s verhalen. Ze beseffen dat er een seriemoordenaar aan het werk is en besluiten hun krachten te bundelen om deze seriemoordenaar te vatten voordat er meer onschuldige slachtoffers vallen.


Duur: 1u50min


Genre: Mystery, Thriller

Regisseur: James Mcteigue

Acteurs:

  • John Cusack
  • Luke Evans
  • Alice Eve
  • Brendan Gleeson
  • Kevin McNally
  • Oliver Jackson-Cohen

Verdict: Het verhaal zelf heeft maar weinig biografische kenmerken van het echte levensverhaal van Edgar Allen Poe, maar op zich maakt dat alles niet minder interessant. Voor de rasechte Poe fans is het een boeiend verhaal van gekende gedichten en complotten. Waar je je gemakkelijk door kan wurmen en gewoon mee kan genieten.

Voor kijkers die niet gekend zijn met het werk van Poe  is het soms een moeilijke tocht om de onderliggende grappen en bedoelingen te achterhalen. Het complot en de gedichten zijn echter wel makkelijk te volgen en als je niet beter weet zou je het bijna als autobiografisch gaan beschouwen. Het is een toffe film die ik aan alle donkere zielen of mensen met een literaire liefde aanraadt om te bekijken. En oordeel dan vooral zelf.


Score: 7/10

Back to Top