alt

Verhaal: Wanneer een team wetenschappers mogelijk de sleutel tot de oorsprong van de mensheid ontdekken, wordt er een missie opgesteld dat zal leiden tot de duisterste hoeken van het universum. Wat ze daar ontdekken, leidt tot een angstaanjagend gevecht wat weleens kan leiden tot de ondergang van de mensheid.

Duur: 124 min

Genre: Actie/Horror/Sci-Fi

Regisseur: Ridley Scott

Acteurs:
Noomi Rapace
Michael Fassbender
Charlize Theron
Guy Pearce
Idris Elba

Commentaar:
Prometheus, volgens de Griekse mythologie was hij een zoon van Iapetus en Clymene. Hij is gekend vanwege zijn intelligentie en als degene die het vuur stal van de goden om dit aan de mensheid te geven. Als straf hiervoor werd hij op een berg vastgebonden en werd zijn lever dagelijks opgegeten door een adelaar. (de lever groeide ’s nachts terug)

Prometheus, volgens Ridley Scott, is een ruimteschip dat een team van wetenschappers naar het uiteinde van ons universum brengt om daar te gaan ontdekken waar wij mensen nu vandaan komen. Er wordt vrij snel duidelijk hoe ze dit ontdekt hebben waarom ze net naar daar moeten gaan, maar meer wordt er niet over verteld.

Als je weet dat het de prequel op de Alien films is, wel, dan zit je de hele tijd te wachten op verwijzingen in de film.  Dit maakt de film net iets te voorspelbaar. Je kan ongeveer inschatten hoe bepaalde slechteriken zullen reageren, omdat je die voorkennis al hebt. Maar daarbuiten is het een sterk verhaal dat goed en vlot vertoond wordt. Visuele effecten komen goed tot hun recht en zelfs de 3D-versie gaf niet de indruk dat je continue een misselijk gevoel krijgt (mocht je dit toch ervaren, dan zal het eerder door een zwakke maag zijn, dan door het 3D-effect)

Prometheus is een film die je zeker gezien moet hebben in 2012, omdat het een goede aanvulling is op de Alien-saga, maar ook omdat de film goed in mekaar zit.

Score: 8/10

Back to Top