megamind-faces.jpg

Een superheld en een superschurk. Metroman en Megamind, altijd hetzelfde liedje, tot Megamind de held kan verslaan en alles in metrocity verandert. Na een tijdje verveelt Megamind zich. Hij heeft niemand meer om tegen te vechten en dat maakt hem melancholisch. Daarom creëert hij een held, of dat had toch zo moeten zijn.


Megamind is een animatiefilm die je toch wel even bij blijft. Een verhaal over goed en kwaad en over hoe iemand kan veranderen. Natuurlijk zit er een moraal in, kwaad loont niet, maar dat weet iedereen toch. Niet dan?


Als lezer vraag je je waarschijnlijk af waarom er een review verschijnt over deze animatiefilm, die op het eerste zicht niets te maken heeft met gothic of metal. Maar dan weet je nog niet dat megamind in de film supercoole outfits draagt: gothic outfits. Een zwarte cape, zwart lederen pakje en gothic plateauboots. Alles is versierd met spikes en gespen, zelfs het materiaal dat hij gebruikt is er mee versierd. Wat nog een link is naar onze scenes is de muziek. Herhaaldelijk komt AC/DC aan bod, één keer met ‘back in black’, dan weer met ‘highway to hell’ en nog een ander liedje. Ook Black Sabbath met ‘crazy train’ en Guns 'n' roses met ‘welcome to the jungle’ strelen je oren.


Een heerlijk filmpje, met geweldige oufits en goeie muziek en dit allemaal voor groot en klein. Een heavy aanrader!


Enkel te zien in Kinepolisbioscopen.

Back to Top