mockingjay_9.jpgVerhaal: Nadat Katniss de 75ste hunger games verwoest heeft, komt ze terecht in district 13.

Daar komt ze de president van district 13 tegen, president Alma Coin. Katniss krijgt te horen dat ze haar willen als het gezicht van de opstand. Ze gaat hierop in, met de voorwaarden dat ze Peeta en de andere winnaars die gevangen genomen zijn door het Capitool bevrijdt worden.

Duur: 123 min

Genre: Avontuur, science-fiction

Regisseur: Francis Lawrence

Acteurs:

  • Josh Hutcherson
  • Jennifer Lawrence
  • Liam Hemsworth
  • Julianne Moore
  • Donald Sutherland

Commentaar: Met spanning heb ik uitgekeken naar de Hunger Games Mockingjay part 1. Ik had de trailer gezien en die zorgde ervoor dat ik zeker naar de film wou gaan zien. De film stelde absoluut niet teleur.

Er wordt dieper ingezoomd op de gevoelens van Katniss.  Jennifer Lawrence komt echt oprecht over en weet hoe ze zich moet inleven in de moeilijke momenten die ze doorstaat in district 13.

In deze film zijn er veel oude gezichten maar ook enkele nieuwe. President Coin wordt gespeeld door Julliane Moore. Ze is een goede actrice. Deze rol is op haar lichaam geschreven.

Je ziet tijdens de film dat er in het begin geen goede relatie was tussen Katniss en president Coin. Naarmate de film vordert krijgen ze respect voor elkaar en kom je erachter waarom de president zo terughoudend was.

Gale komt ook meer in beeld. Hier zie je hoe moeilijk hij het heeft met zijn gevoelens tegenover Katniss en het verlies van district 12.

Op het einde van de film worden de winnaars van de hunger games bevrijdt. Maar niet iedere winnaar vergaat het evengoed vooral Peeta niet. Hier zorgen de  verrassende en onverwachte elementen ervoor dat je je wenkbrauwen doen fronsen en ze je  doen verschieten.

Het eindigt met verschillende vragen: wie gaat er winnen? Hoe gaat het met Peeta? Wie kiest Katniss?

Met veel plezier kijk ik uit naar het laatste deel: Hunger games Mockingjay part 2

Score:  9/10

Back to Top