xmendaysoffuturepast.jpgVerhaal: Ergens in de nabije toekomst is de wereld veranderd in een donkere plek, waarin  mutanten ondergedoken leven uit vrees voor Sentinels. In een poging om dit te verbeteren, sturen de X-men Wolverine terug naar het verleden om het heden te veranderen. 

Duur: 131 min

Genre: Actie / Fantasy / Avontuur

Regisseur: Bryan Singer

Acteurs:
Hugh Jackman
James McAvoy
Michael Fassbender
Jennifer Lawrence
Peter Dinklage

Commentaar:
Vanaf het moment dat deze film werd aangekondigd, was het duidelijk: deze zou één van de films van 2014 worden. Toch voor de liefhebbers van de Marvel movies en het fantasy genre. Want X-men, het is een gekende titel. Het is ook duidelijk dat men voor deze film een topcast heeft bijeengebracht, want je ziet veel X-men uit de vorige films terugkomen, zowel de minder bekenden als de beroemdheden.

Qua verhaal begint de film heel duister, duidend op een toekomstbeeld waarvoor een oplossing moet komen. Xavier en Magneto hebben de resterende X-men samengebracht en een plan uitgewerkt om de koers van de tijd te wijzigen. Wolverine is degene die terug hoort te gaan in tijd om het plan uit te voeren, al blijkt het niet zo eenvoudig te zijn als eerst gedacht.

X-men: Days of Future Past is een aanrader, voor de fans alsook voor degenen die minder bekend zijn met het universum. Het verhaal heeft alle elementen wat je in dit soort films verwacht en voldoet hieraan. De acteurs hebben al een paar keer hun personage gespeeld, dus worden ze meer en meer erin vertrouwd. Wat de film enkel maar beter maakt natuurlijk.

Score: 8/10

Back to Top