altVerhaal: Na hun overwinning van de 74e Hunger Games, krijgen Katniss Everdeen en Peeta Mellark weinig rust. Ze moeten een verplichte zegetocht gaan langs de verschillende Districten. Katniss voelt dat er een opstand aan het groeien is tijdens hun tocht. Maar de Capitool onderdrukt deze onrust zonder veel genade te kennen.
President Snow voelt zich bedreigd door Katniss en wilt haar uitschakelen. Daarom kondigt president Snow een speciale Hunger Games aan ter ere van de 75ste keer. Met alle gevolgen van voorheen ….

Duur: 145 minuten

Genre: Actie, drama, avontuur

Regisseur: Francis Lawrence

Acteurs:

  • Elizabeth Banks
  • Josh Hutcherson
  • Jennifer Lawrence
  • Liam Hemsworth
  • Sam Claflin


Commentaar:


Na the Hunger Games 1 was ik wel benieuwd hoe het vervolg zou zijn. Volgens velen was de eerste niet zo denderend en te voorspellend. Ook waren er blijkbaar belangrijke stukken uit het boek weggelaten. Iets waar ik niets over kan zeggen, want ik heb de boeken niet gelezen.

Vol verwachtingen ging ik naar de tweede film. Het eerste wat mij opviel na de film is dat de tweede veel beter is dan de eerste. De film is in twee delen opgedeeld: de zegetour en de 75ste Hunger Games.
Om de zegetour te kunnen volgen, is het wel aangeraden om de eerste film gezien te hebben. De zegetour had verrassende elementen en mooie linken naar de vorige film.
Vooral het stuk dat gaat over de 75ste Hunger Games is veel beter. De scènes in de arena zijn donkerder. Er zijn meer momenten waar je op het puntje van je stoel zit. Maar er waren delen die wel voorspelbaar waren.
Het einde van de film had een verrassende wending waarbij je afvraagt hoe gaat het verder.
De film heeft een echt open einde dat het vervolg van de film bevestigd.
Het enige wat ik minder vond, is dat het laatste beeld van de film nogal geleek op het einde van de voorlaatste film van Twilight.
De rode draad in de film is de liefde tussen Katniss en Peeta die voor de Capitool hoog gehouden moet worden en de veranderende relatie tussen Katniss en Peeta.

Over het algemeen een goede film die beter is dan de vorige.
We hopen dat het laatste deel evengoed is als de tweede of zelfs beter.

Score:  8/10

Back to Top