altVerhaal: John McClane reist in dit verhaal naar Rusland om zijn opgesloten zoon te gaan helpen. Enkel lijken de zaken anders dan ze lijken en al snel komen de McClanes in contact met de Russische onderwereld...

Duur: 96 min

Genre: Actie

Regisseur: John Moorde

Acteurs:
Bruce Willis
Jai Courtney
Mary Elizabeth Winstead
Sebastian Koch

Commentaar:

Yippikayeah motherfucker! Ondertussen hebben we weer 6 jaar moeten wachten op deze woorden maar Bruce Willis is het personage van John McClane nog lang niet beu. Met verve, want ook in deze (toch al 5e) Die Hard wordt je van het eerste tot op het laatste moment op een verwoestende rollercoaster geplaatst tot de film eindigt in de welgekende finale.

De vader-zoon relatie geeft een beetje een emotionele tint aan het verhaal. Uit de vorige films herken je nog Lucy, de dochter die nog steeds een goede band met haar vader heeft.  Er wordt klaarblijkelijk gewerkt aan een familie reünie. Maar daarnaast blijft de humor en explosieve sfeer die in alle vorige Die Hards gekend waren nog trouw aanwezig.

Toegegeven, het begint op te vallen dat Bruce Willis niet meer van de jongste is en men een poging probeert te maken voor een mogelijke opvolger van het McClane geslacht. Toch blijft er maar één echte McClane.

A Good Day to Die Hard is een aanrader die je zeker in de cinema gezien moet hebben, al is het maar om het epos te eren.

Score: 8/10

Back to Top