altWoensdag 3 oktober was het zo ver. The Serpent Sermon tour maakte zijn stop in Leffingen en ondergetekende moest daar natuurlijk bij zijn.

De Profundis kwam de boel op gang trekken maar slaagden daar helaas niet in, hun geluid zat goed alhoewel het oorverdovend luid was (iets wat de hele avond door was en ik was natuurlijk weer mijn oordopjes vergeten). Ze deden hun best om het publiek te overtuigen met hun mix van proggy death metal en wat black maar slaagden daar totaal niet in. Ik vond het allemaal vrij chaotisch en onsamenhangend. Jammer want ik had nochtans te horen gekregen dat dit een uitstekende band was.

Op naar Forsaken World, na een korte soundcheck was het de beurt aan deze heren uit Frankrijk en ik moet al onmiddellijk zeggen dat ze het lelijke eendje in de bijt waren. Niet dat ze slecht waren, allesbehalve. Deze heren brachten een super strakke vorm van moderne melodieuze death metal overgoten met een metalcore sausje waar ondergetekende zeker wel voor te vinden was maar het paste gewoon niet in het plaatje. Van de breakdowns tot de zanger die leek ontsnapt te zijn uit een black veil brides video het had niet echt effect op de massa mardukfans. Net voor het podium bleef het dan ook vrij leeg alhoewel wel enkele mensen deze band best wel goed vonden. Jammer maar ik hoop deze jongens zeker nog eens terug te zien op een iets meer passende affiche.

Hierna was het de beurt aan de nog vrij vers toegevoegde jongens van Dead Beyond Buried. Na Forsaken World begon ik al een vermoeden te hebben dat de jongens misschien een gelijkaardige sound gingen hebben maar niets was minder waar. Ze brachten snoeiharde death metal met enkele black metal invloeden waar ik zeer hard van onder de indruk was. Alhoewel het publiek grotendeels nog achter de PA bleef slaagden deze jongens er toch in om wat meer volk naar het podium te lokken en na een veel te korte set van een half uur was het feestje al gedaan. Toch een bandje om in de gaten te houden.

Ah Immolation. Een band die ik al een eeuwigheid live wou zien maar om één of andere reden slaagde ik er altijd in om hun shows te ontlopen maar nu was het eindelijk zo ver. Immolation hun set was retestrak en ze putten uit zowel oud als nieuw materiaal waarbij ze iedereen tevreden stelden. Helaas deelde deze band dezelfde ziekte van de andere bands van die avond en was er toch maar weinig volk. Een enkeling probeerde diverse keren een moshpit te starten maar die pogingen waren tevergeefs. Ondanks de magere opkomst speelden de heren de pannen van het dak en bewezen nogmaals ééns dat Immolation een topper is in het death metalgenre.

Na een toch vrij lange soundcheck ( de andere bands deden er 10 minuten over) was Marduk daar dan. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik meer uitkeek naar Immolation dan naar Marduk maar die maakten mij snel duidelijk dat ik mijn zwaar vergist had. Deze black metalgoden speelden een verschroeiende set waarbij toch veel uit hun laatste album gehaald werd maar aangezien dat album goddelijk is geeft dat totaal niet. Van foutjes of zwakke momenten was er totaal geen sprake tijdens hun set en ondergetekende heeft er een serieuze bang-over aan overgehouden. Na een uurtje was het helaas al afgelopen en kwamen de heren het podium afgestormd.

Over het algemeen was ik wel tevreden over de show. Het was goed georganiseerd en er was een vlotte doorgang. Ook de zaal verdient een pluspunt en er mogen voor mijn part daar nog vaker showtjes gehouden worden. Het geluid was helaas net iets te luid als je geen oordopjes in had maar voor de rest is er naast de toch wat magere opkomst niets om over te klagen.

Back to Top