Daar is ie dan. Het verslag van Les Jardins Des Poupées. De tweede editie vond plaats in het enorme domein "Het Rivierenhof" een eindje buiten Antwerpen Centrum in Deurne. Er was eerst afgesproken in Antwerpen Centraal om vervolgens in groep de tram te nemen naar het uiteindelijke terrein.

Eenmaal aangekomen in Het Rivierenhof is er een tent voorzien op een groot grasplein vlakbij een grote boom. Door omstandigheden was ik er helaas veel te vroeg. na een tijd wachten op andere gasten komt iedereen plots in 1 hoop aan als een soort van zwartgekleed leger. Een leger van 35 man sterk. 100 meter verder bij de speeltuin moet ik zeggen dat ik alle koppen zag draaien bij dit soort van machtsvertoon.

Eenmaal de uitpak begint worden tientallen dozen vol met etenswaren uitgestalt. Van pannekoeken tot sushi tot zelfgemaakte muffins. tijdens die bezigheden staat Haroun op en gaat in het midden staan om een korte verwelkoming te doen en het verdere verloop uit te leggen. iedereen geeft na afloop een applaus. Nadien volgt een voorzichtige aftasting want vele kennen elkaar niet.
Uiteindelijk word het een gezellige bende en velen die van groep naar groep gaan om bij te praten en nieuwe mensen te leren kennen.

na verloop van tijd komen fotograven erbij en er worden foto's getrokken. mensen poseren random en tegelijk word er al eens gedolt in het gras.

Haroun staat weer op om iedereen uit te nodigen tot een potje cricket of petanque. velen kiezen een van de 2 maar er blijven ook veel mensen zitten met oog op socializen.

Hier doe ik nog aan mee maar helaas moet ik deze meeting vervroegd verlaten vanwege een drukke agenda die dag.

alle foto's van die dag getrokken door Dark View vind je terug in de gallerij. Meer foto's zijn te vinden op de site van Les Jardins zelf, Inclusief onze foto's.

Ten tijde van schrijven is de datum en plaats van de Herfsteditie al enige tijd bekend. Er word weer afgesproken op 24 september in Puyenbroeck, Wachtebeke. Meer informatie vinden jullie uiteraart weer op de officiele site

Back to Top