alt9 Februari was het weer zover, de grote XXL editie van Nocturna. Het feest waar iedereen al lang naar uitkeek is deze keer gecentraliseerd rond het thema "A Darker Sun". En de organisatie zag het groots, met een heus op maat gemaakt decor en een neon fotoboot.

De zaal zou rond tien uur open gaan maar er was een kwartier vertraging. Dit wegens onvoorziene problemen op het allerlaatste moment. Maar dat maaket de spanning er niet minder om. Alles wees erop dat het een avond vol feestgedruis tot de vroege uurtjes zou worden. 5 voor tien kwam er een hele feestbus toe die speciaal voor Nocturna XXL was ingelegd. En waarbij er minstens 30 tot 50 feestlustigen werden afgezet. Er was een zeer ruime vestiaire voorzien en een aparte tafel voor bonnen. Dan gingen de deuren open en kregen we zicht op de zaal en dansvloer zelf. De zaal was goed ingedeeld met een bar gedeelte, een voedsel gedeelte, de fotobooth vol neonkleuren en een grote dansvloer met 2 platformpjes.

De dj area was heel mooi opgemaakt met een enorme grote lichtgevende zon achter de dj. Het geheel gaf een imposante indruk alsof de ruimte gigantisch groot is. Intussen was Resident Dj Lordbone begonnen draaien met een zeer sterke set doorspekt met gouden oude klassiekers gecombineerd met nieuwe dancefloorkillers. Als resident DJ werd hij regelmatig afgelost door andere gekende Guest DJ's zoals de aangekondigde Blutige Absicht en Electrowitch. Hun sets spraken mij persoonlijk iets minder aan omdat hun songkeuze iets harder was.

alt


Maar het publiek bleef wel non stop op de dansvloer hun beste voetje voor zetten. Toch kon ik mij niet van de indruk ontdoen dat velen de oude klassiekers toch net iets meer smaakten. En nocturna is uiteraard wijd en breid gekend en geroemd voor haar imposante lasers. Ook niet Nocturna gangers zoals ik hebben hier al meermaals van gehoord. Deze keer was het niet anders. De lasershow was meer dan indrukwekkend, zelfs full color lasers zijn ingezet. Het werd nog imposanter door de combinatie van andere grote spots. Ik merkte aan de lijve waardoor anderen zo graag naar nocturna gaan. Steengoede muziek, imporessionante verlichting en een heel goeie admosfeer en een gevulde dansvloer. 

nocxxladarkersun3.jpg


Het enige nadeel was wel dat het eten voor het grootste deel in de warme zaal lag zonder echte bewaring. Men had het beter in de aanwezige keuken bewaard ipv de zaal. Buiten dat was alles in de puntjes afgewerkt. Ook de cocktail bar was origineel aangekleed en alle cocktails worden in spuitjes gedaan ter consumptie. Origineel en best wel grappig!

Rond 2 uur hield ik het voor bekeken. Maar ik kijk met voldoening en plezier terug op een zeer goeie editie van nocturna XXL. De verwachtingen zijn ruimschoots ingelost en de organisatie heeft al hun beloften met verve ingevuld!

Meer foto's vind je uiteraard terug op de nocturna XXL page, het Nocturna profiel en op ons Darkview Facebook profiel
Foto's door Lorin Plof Renodeyn

Back to Top