alt

De Antwerpse metalband Diablo Blvd was voor zondagavond als headliner voorzien op het zijpodium van Maanrock. De organisatie bleek echter twijfels te hebben over de veiligheid tijdens het optreden voordat de groep goed en wel begonnen was. Heel onterecht volgens de band en het massaal afgezakte publiek.

De opkomst voor het optreden van Diablo Blvd op het Mechelse festival maanrock was groot. Het plein op de Botermarkt stond afgeladen vol voor de afsluiter op het Mechelse zijpodium. De sfeer zat er bij aanvang dan ook meteen goed in. Echter, na het derde nummer, werd er aan de frontman, Alex Agnew, doorgegeven dat ze hun optreden noodgedwongen moesten staken. Ook de band wist niet goed wat er aan de hand was en na een korte discussie, kwam de zanger met het bericht dat het geplande optreden niet mocht doorgaan tot een delegatie van de organisatie langskwam om “de situatie” te beoordelen.

Het publiek, dat niets begreep van deze ontwikkelingen, was in ieder geval niet opgezet met deze berichtgeving. Om de gemoederen wat te bedaren, werd door de frontman nog een akoestisch nummer ingezet in afwachting van meer uitleg.

Uiteindelijk mocht de band dan toch verder spelen van de organisatie maar nog geen vijf minuten verder werd plotseling het geluid uitgezet. Alex bedankte het publiek nog en de band moest van het podium verdwijnen. Het publiek echter begreep er helemaal niets meer van en bleef gewoon staan en scandeerde anti-politie- en anti-Mechelen-slogans. Na enkele minuten verscheen de band terug op het podium. “Mechelen, we hebben nog een kwartier gekregen om te spelen.” klonk het. Er werd uitgelegd dat er niet meer mocht worden gecrowdsurft en dat alle festivalgangers die dit al gedaan hadden administratief werden aangehouden. Dit nieuws werd meteen onthaald op boegeroep en de middenvingers gingen de lucht in voor de politie, die inmiddels massaal aanwezig bleek. Tijdens de laatste twee nummers explodeerde de energie dan ook van het publiek dat duidelijk haar frustratie kwijt moest. De politie was kop van jut, zo werd er door enkele personen toch gecrowdsurft, maar zorgde het voorste deel van het publiek, die deze acties erg kon waarderen, ervoor dat deze waaghalzen uit het bereik van organisatie en politie bleven. Een van hen had zijn identiteitskaart in de hand genomen en toonde deze uitdagend aan de agenten die op enkele meter verwijderd stonden, dit tot groot jolijt van iedereen er rond. Na “Outcast”, het laatste nummer van de avond, bedankte de band het publiek voor hun geduld, hun aanwezigheid en hun energie en maakten ook hun ongenoegen duidelijk met deze gang van zaken.

alt

Nadien konden we backstage nog een reactie loskrijgen van de frontman, Alex Agnew. “Dit is een volslagen belachelijke vertoning van de organisatie. Bij een gemiddeld metal-optreden wordt er wel op deze manier gedanst door het aanwezige publiek. Wat verwacht je als je een metal band uitnodigt? Als je niet weet wat we brengen, verwacht ik dat je minstens wat research doet voor je ons boekt. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Wat ik nog het meest verschrikkelijke vind, is de onduidelijke berichtgeving van de organisatie uit. Neen je mag niet spelen - ja het mag wel - dan toch plots moeten ophouden - allee, doe nog eventjes voort - … Dit is gewoon schandalig, de mensen krijgen geen waar voor hun geld, ookal is het gratis. ”, grapte hij nog.

Ook het publiek kon deze wanvertoning niet smaken “Wij komen speciaal voor Diablo Blvd naar hier afgezakt en dan krijg je zoiets. Goe bezig Mechelen!”, klonk het nadien. Iemand anders maakte de vergelijking met voorgaande edities. “De voorgaande jaren met bvb De Heideroosjes en Funeral Dress kon dit alles nog wel, toen braken we aan het hoofdpodium de boel bijna letterlijk af en kraaide er geen haan naar. Dit begrijp ik echt niet …”

Ook online startte deze discussie vrij snel. “De sfeer zat er goed in … tot de smurfen de stekker eruit trokken … Ik ga al jaren naar festivals maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.”


Update van Diablo Boulevard zelf;

Hey iedereen. Het waarom van gisteren zal wellicht wel nooit helemaal duidelijk worden, maar daar gaat deze post niet over. Diablo bedankt gewoon iedereen die erbij was om op een coole manier gisteren zijn ongenoegen te uiten. Voor al degenen die daadwerkelijk "gedived" hebben en daardoor een pv of boete in de bus gaan krijgen, ligt hier een mooi merch pakketje te wachten. Scan die pv in en stuur hem naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. samen met je maat! Het adres zal wel op de pv staan :-) . Het zal misschien niet de kosten dekken, maar dat pakket sturen we graag op.
Niks is vanzelfsprekend in deze wereld. Dit dus ook niet! Bedankt. #Buildersofempires 2012!
Back to Top