rock werchterDag 3 van Rock Werchter beloofde weer een goed gevulde dag te worden. Met bands zoals Mumford & Sons en Editors kon deze dag dan ook niet stuk.

De dag begon aan Main Stage waar 't Hof Van Commerce als eerste speelde. Dit trio met o.a. Flip Kowlier brengt West-Vlaamse hiphop. Het is een tijdje stil geweest rond 't Hof maar nu zijn ze terug met een nieuwe plaat "Stuntman". Al bij al een vrij amusant optreden, de heren hebben duidelijk een goed gevoel voor humor en dat heeft zo wel z'n charmes. Spijtig dat je hoegenaamd niets van hun lyrics begrijpt als je geen West-Vlaming bent.

Up next is Black Box Revelation, ook op de Main Stage. Dit Belgisch duo scheert momenteel redelijk hoge toppen in de Verenigde Staten waar ze onlangs zelfs in de alom bekende talkshow van David Letterman stonden. Black Box Revelation brengt geweldige garagerocken is daarmee uiteraard een prima toevoeging aan de affiche van Rock Werchter. Ik ben geen kenner van hun nummers, maar ik herken een goed optreden wanneer ik het zie. Goede interactie met het publiek, sterke set gespeeld, Black Box Revelation was dik in orde.

Black Box Revelation word afgelost door Wolfmother. Wolfmother is synoniem met psychedelische heavy metal uit de jaren '70. Niet dat de band al zo oud is, maar het genre leunt wel in die richting. De band ging moeiteloos verder op het niveau dat Black Box Revelation al voor hen neergezet had. Het optreden was helemaal af wanneer Wolfmother op het einde haar dikste hit spelen: "Joker & The Thief". Zover al best een leuke dag gevuld met stevige muziek.

alt

Dan verlieten we de Main Stage en trokken we richting The Barn. Hier stond namelijk het legendarische Simple Minds. Altijd fijn om zo'n oudere band eens aan het werk te kunnen zien. Ook hier heb ik weer niet al te veel kennis van het repertoire, maar bekende nummers zoals "Don't You Forget About Me" en "Alive & Kicking" ken ik wel, en dus was ik ook zeer blij toen ze deze speelden. Wegens de drukte stonden we buiten de tent, qua geluid viel het optreden dus iets tegen en viel niet alles zo goed te horen.

Na Simple Minds namen we weer even een pauze, waarna we terug naar de Main Stage gingen. Daar zouden we de rest van de avond vertoeven. Mumford & Sons stond klaar om aan het optreden te beginnen. Zanger Marcus Mumford brak onlangs z'n hand, dus heeft de band iets meer leden bij dan normaal, aangezien Mumford zelf geen gitaar en mandoline kon spelen. Twee jaar geleden speelde Mumford & Sons al het dak van de Marquee op Pukkelpop, dus hoopte ik dat het deze maal even goed zou zijn of zelfs beter. Jammer genoeg viel het op Rock Werchter toch iets tegen. Met hun hits zoals "Little Lion Man" en "The Cave" kregen ze het publiek heel goed mee, maar de rest van het optreden was vooral bezaaid met trage, ingetogen nummers. Niet dat het slechte nummers zijn, maar persoonlijk vind ik dat het wel begon te vervelen na een tijdje, en dat is uiteindelijk jammer, want Mumford & Sons is een prima band.

Volgende op de Main Stage is The xx. Een band waar ondergetekende nog nooit van gehoord had, maar zoals eerder al aangegeven staan we voor allerhande dingen open, dus geven we ze een kans. The xx is een Engels popkwartet en brengt heel ingetogen, atmosferische muziek. Niet direct mijn ding aangezien alle nummers nogal iets depressiefs hebben naar mijn mening, maar uiteindelijk ook niet echt slecht. De muziek heeft wel een bepaald charme die mij en vele anderen wel bevalt.

alt

De laatste band van vandaag voor mij persoonlijk waren de Editors. Editors is ondertussen uitgegroeid tot dé Werchter band bij uitstek. Zo heeft de live clip van "No Sound But The Wind" op Rock Werchter 2010 al meer dan 2 miljoen views op Youtube mede dankzij een fan die emotioneel meezingt. Editors brengt gewoon magie, tijdens het optreden zag je overal mensen dansen en meezingen en wanneer de band opnieuw "No Sound But The Wind" speelde blijkt dezelfde fan weer aanwezig te zijn en wordt het publiek weer net dat beetje meer gek. Editors was echt af, hun single "Papillon" zit tot vandaag nog steeds in m'n hoofd, teken dat het echt de moeite was dus.

De afsluiter van vandaag is wederom iets dat me persoonlijk niet zo ligt. Chase And Status eindigden met een ongelooflijk drum & bass feestje en daarna was het weeral tijd om onze tent op te zoeken..

Morgen het laatste deel van het Rock Werchter verslag met onder andere Dropkick Murphys en Red Hot Chili Peppers, stay tuned !Bron foto's: Koen Bauters

Back to Top