alt

Op zaterdag 5 mei kwam D (uitgesproken als Di) naar Charlatan in Gent. Ik wist niet wat ik moest verwachten van deze Japanse rockgroep maar ik was blij verrast.


Het concert was om op zijn minst te zeggen spectaculair. Laat de taal je niet storen want als je niet weg was van Hiroki's fantastische drumsolo, de energieke en eeuwig lachende Ruiza, de altijd schattige Tsunehito of de serieuze gitaar skills van Hide-Zou dan bracht zeker de engelachtige, melodieuze operastem van Asagi je wel in beroering. Verder had je prachtige kostuums en meeschreeuwende melodieën. Ja, zelfs zij die geen Japans konden hadden plezier met het meezingen. Hun enthousiasme liet heel de zaal meespringen.
Deze mannen waren niet alleen mooi om naar te kijken maar zijn ook geweldig getalenteerd, artistiek en sympathiek.Bovendien was de Q&A in het begin van de show origineel. Ik heb nog nooit een band weten tijd nemen om, voor de aanvang van het concert, vragen van hun fans te beantwoorden. Zo kwamen we te weten dat Asagi het leuk vindt om met katten te spelen, dat Ruiza zijn pick-up line 'I beg you' zou zijn (ook al denk ik nu niet dat hij veel zal moeten smeken) en Hiroki vindt Kingdom Hearts een heel tof spel. Tsunehito wil dan weer een standbeeld zijn in een wafel winkel.... Ja, ze konden niet wachten om onze wafels te verorberen.
Aan hun lachende gezichten kon je zien dat ze echt plezier hebben op het podium en van de aandacht van hun fans genieten. De zaal Charlatan liet toe dat de fans die aan het podium stonden hun favoriete D artiest konden aanraken. Ik had even schrik dat ze Ruiza in het publiek zouden trekken.
Natuurlijk is het ook altijd heel leuk als je een band iets in je eigen taal hoort zeggen. De zaal was dan ook laaiend enthousiast wanneer Asagi zei: "Ik hou van jullie".


Het enige spijtige aan D was de slechte promotie. Op het concert waren vele buitenlandse fans die D de hele tour volgden en mensen van rondom Gent. Ik denk dat vele mensen niet eens wisten dat D naar België kwam of wie ze waren. Maar deze band mag zeker nog een keer weer komen en hopelijk kunnen we ze dan nog meer fans en een grotere zaal voor schotelen.


Voor de geïnteresseerden was dit de playlist:


1. Der köning der Dunkelheit
2. In the name of Justice
3. Huang Di
4. Yami yori kurai doukoku no a cappella to bara yori akai jounetsu no aria
5. Hana Madoi
6. Sleeper
7. Desert Warrior
8. Night-Ship 'D'
9. Dying Message
10. L'Oiseau Blue
11. 7th Rose
12. Guardian

Met als encore:

13. Yami no kuni no Alice

Back to Top