De nacht begint vroeg... om 16.00uur gaan de deuren al open voor het jaarlijkse Rewind Fest in de Vooruit te Gent. Met enige vertraging door alweer file op de autosnelweg kom ik dan toch nog binnen tegen half vijf, midden in het optreden van The Juggernauts. Tegen dat ik goed en wel mijn fototoestel vast heb spelen ze al hun laatste lied en dus met enige schaamte niet vel gehoord of gezien van onze Belgische vrienden! Daarna was het de beurt aan Radical G... nog nooit van gehoord... oeps, een Belg! Voor mij was dit de revelatie van de avond! Sterke beats die perfect dansbaar zijn zonder ooit overdreven zwaar te klinken of te vervelen, dat smaakt in de toekomst gerust naar meer als je het mij vraagt temeer omdat het een 'one man show' is. En van eigen bodem. En gewoon goed.

Daarna was het de beurt aan de extravangante engelse Sigue Sigue Sputnik gevolgd door Absolute Body Control en het trio van Crash Course in Science dat wou imponeren met een kleinschalige neonlichtshow tot de zangeres zich mistrapte. Al een geluk zonder al te veel gevolgen en het publiek heeft het grotendeels genegeerd zodat er geen ongemakkelijke situatie ontstond. The Neon Judgement, alweer een Belgische topper, volgde met een stevige set en negeerde flagrant het rookverbod wat spijtig genoeg werd gevolgd door een aantal mensen in het publiek... Daarna was het de beurt aan Covenant, de zweedse band die het al lang goed doet en zowat overal ter wereld al wel eens heeft opgetreden. Een super stevige dansset was het gevolg van hun wederkerend bezoek aan Rewind. Wanneer de zanger het publiek trakteerde op zijn micro, die er gretig van gebruik maakte om de zang over te nemen en aldus een technisch werkloze zanger op het podium achter liet, brak het feest pas echt los!

Niettegenstaande D.A.F. de headliner vormde te samen met (of boven?) Covenant, vond ik ze net iets minder geslaagd dan Covenant dat een stuk steviger uitpakte. D.A.F. moest het voornamelijk hebben van een hoop zatte Duitsers in het midden van de zaal die toch door een hoop omstanders met boze blikken werden getrakteerd. Dat D.A.F. zichzelf en het publiek op zeer regelmatige tijdstippen op wat water trakteerde kon helaas geen verkoeling brengen in een volle zaal vol meezingende festivalgangers die van deze editie alweer een geslaagde editie hebben gemaakt...

http://www.youtube.com/watch?v=FSz79uHGThY
Back to Top