altDit jaar werd er voor Beverwave opnieuw een sterke affiche voorzien. IC 434, Vita Noctis, The Klinik en Monolith mochten het publiek in JC Togenblik heel de avond entertainen.

IC 434 begon als opener van de avond en vloog er meteen goed in. Met een stevige set wisten ze het publiek vanaf het begin aan het dansen te krijgen. De temperatuur ging algauw omhoog en de sfeer zat er direct in. Zowel oudere als nieuwere nummers werden gespeeld, waaronder ‘Social Reality’, ‘Harmony of worlds’, ‘Back to back’ en ‘Horsehead’ als afsluitend nummer. Een artiest die deze avond boven verwachtingen presteerde!

Vita Noctis was mij nog onbekend, maar de groep gaat blijkbaar al jaren mee. De typische sound van toen weerklonk in heel de set. Ze openden met ‘This is not the life’. De vocals waren echter niet helemaal zuiver en de zaal kwam iets moeilijker op gang. Naar het einde toe werd dit wel beter en werden de nummers ook beter gesmaakt. Een vaste schare fans blikte met nostalgie terug naar hun tienerjaren.

Bij The Klinik stroomde de zaal meteen vol. Deze mannen konden het publiek al vanaf het begin in beweging krijgen. Vooral bij nummers zoals ‘Moving Hands’, ‘Hours and Hours’ en ‘Go Back’ zat de sfeer er goed in. Ondanks de verspilde pinten op de vloer hadden we toch wel een actiever publiek verwacht voor deze headliner.

Als afsluiter van de avond bracht Monolith een sterke set industrial met nummers als ‘Talisman’ en ‘Techno-/Discobuddha’.  Deze maal stond ook de zoon van de artiest mee op het podium om de nummers van wat extra drumbeats te voorzien. Naar de activiteit van het publiek te oordelen was dit zeker de kers op de taart voor deze editie!

In vergelijking met de headliners van de vorige editie was het publiek over de hele avond wel tammer en ook minder talrijk. Ook nu stond het geluid toch aan de luide kant, zeker naar het eind van de avond toe. Deze editie werd daarom zeker niet minder gesmaakt!Met dank aan Ammit voor de gastbijdrage.

Back to Top