alt

Ondergetekende is nu niet bepaald een héél grote fan van het hardcore/punk genre, maar een kans als de Rebellion Tour onbenut laten zou toch wel wat dom zijn. Zeker met zulke grote namen uit het genre. Maar men mag dan wel niet vergeten het verslag van deze vette show te maken. Hier is hij dan!

Ik moet al direct tot mijn spijt bekennen dat, doordat ik in Brugge woonachtig ben en pas vrij laat kon vertrekken richting Antwerpen, heb ik de eerste twee bands moeten missen. Maar dit waren eerder kleinere bands die niet zoveel te betekenen hadden, First Blood is de eerste grote klepper deze avond en die heb ik niet gemist, en maar best ook.

De bewegingen die de frontman maakte, deed me sterk denken aan Jamey Jasta, zanger van Hatebreed, maar dit zal waarschijnlijk aan de muziek liggen. Wat wel goed is in de Trix is dat het geluid acceptabel is zodat je zonder pijnlijke oren, toch kan genieten van de muziek. En genoten werd er zeker. De charismatische zanger zorgde voor de nodige ambiance en moshpits in de zaal. Ook moeten ze niet ontevreden zijn over het aantal stagedivers die op het podium klommen. Als, toch vanuit mijn standpunt, beginnende band kan dit zeker tellen.

Volgende in de rij zijn de grote meneren van Deez Nuts, toch wel een autoriteit in het genre. Toch spreekt mij de combinatie van rap en gitaren niet erg aan, zodat het voor mij een minder goede ervaring. Toch is er ook hier weer ambiance, zelfs meer dan bij First Blood. De zanger weet het publiek op te zwepen en soms een streep humor werd zeker gewaardeerd. Ik weet wel niet of dat ik bij hun volgende passage in België aanwezig zal zijn. Daarvoor hebben ze me te weinig overtuigd met hun muziek.

Voordat de show van start ging, had ik nog een interview met de volgende band, H2O. Dit is gewoon de perfecte band om te interviewen. Heel grappig, net zoals op het podium. Voor het eerst werd ik in de voorlinie gesleurd om de band van voor mee te maken. Het was leuk dat de gitarist mij nog herkende van op het interview en een duim naar mij opstak. Vanaf dat de eerste noten werden gespeeld werd het gewoon één grote chaos van voor waar ik middenin zat. Het was geen goed idee om als leek bij deze band van voor te staan. Je krijgt werkelijk de ene crowdsurfer na de ander op je dak. Toch vond ik het heel plezant en voor herhaling vatbaar. Het feit dat de ene na de andere crowdsurfer aankwam, getuigt van een heel geslaagde show. Tussendoor was er ook nog tijd voor wat grapjes. Zo werd iemand zijn portefeuille op het podium gesmeten en door de zanger opgeraapt. De eigenaar mocht op het podium klimmen waarna de zanger op zijn eigen manier vingerafdrukken van de eigenaar nam. Voordat de eigenaar zijn bezit terugkreeg, moest hij zweren dat hij in het publiek zou springen, wat hij dan met plezier deed. Dit was één van de hoogtepunten van deze avond, zeker toen de zanger en gitarist van Madball kwamen meezingen met H2O.

Laatste band van deze avond waren de energieke mannen van Madball. Ook die gaan al een tijdje mee in het genre en het is hun duidelijk om te doen om dit nog vele jaren vol te houden. De zanger is één blok beton maar hij springt en loopt op het podium als een jong veulentje zo zwierig. Deze keer heb ik mijn voorzorgen genomen en achteraan in de zaal postgevat om wat rustiger de band te kunnen bekijken. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb, want ik had de indruk dat het vooraan nog heftiger aan toeging dan het al was bij de vorige band. De leden straalden zodanig veel energie uit, dat je als toeschouwer, hoe ver ook, gewoon niet stil kon zitten. Dit was voor mij de beste band van de avond, niet alleen omdat de muziek mij het meest aanstond, maar ook omdat de band in het algemeen heel gedreven overkomt. Als afsluiter mochten de zangers van H2O en First Blood het allerlaatste nummer meezingen op het podium. Blijkbaar was het een heel gekend hardcoreliedje want bijna heel de zaal zong mee uit volle borst. Ik zeg wel bijna omdat ondergetekende te weinig kent van het genre om het liedje mee te zingen.

Ik heb het mij zeker niet beklaagd dat ik naar Rebellion Tour ben geweest, voordien had ik zo mijn twijfels. Als het enigszins kan, zal ik op Graspop zeker nog eens H2O gaan bekijken, al zal het deze keer niet in de frontlinie zijn.


Met dank aan heartbreaktunes om dit voor ons mogelijk te maken.

Back to Top