sepultura.jpgSepultura was voor mij nog een nobele onbekende in life performance, al kende ik wel al enkele nummers van hun. Mijn verbazing was dan ook groot na de eerste paar liedjes.  De mannen van Sepultura zetten een super strak en loeihard optreden neer.

De band raast werkelijk als een buldozer over de marquee heen en het publiek heeft er meer dan zin in. Al heb ik geen idee hoeveel cd's ze al hebben geschreven, elke song klonk even smakelijk, melodieus en hard als de vorige. De enige die enigszinds het feestje kon bederven was de man van het geluid. Halverwege het optreden viel het geluid plots volledig weg. Waardoor reus Derrick plots minder indrukwekkend aan het brullen was.

Het nam de drive van de performance bijna volledig weg en het was alsof je uit een roes ontwaakte. Maar de zanger was niet van zijn stuk te krijgen en vroeg aan het publiek of hij de song van vooraf aan moest beginnen. Een volmondig ja liet niets aan het toeval over. Al bij al een van de beste optredens van Graspop en eentje waarvan ik toch wel onder de indruk was.

foto: Nick Legrand bron Cutting edge

Back to Top