Het was van 2009 geleden dat de heren van Clutch nog eens in de VK Brussel speelden, maar voor wie Clutch kent, weet dat de heren een stevige live reputatie hebben. Het was dan ook geen wonder dat de vibe er bij het publiek onmiddellijk in zat bij het openingsnummer “The Mob goes Wild”. En na enkele stevige opwarmertjes was het dan eindelijk tijd om iets van hun nieuw werk te laten horen met de release single “Earth Rocker” van hun gelijknamig album die later dit jaar op 19 maart verschijnt op het Weahtermaker label. Met het nieuwe album, hoor je Clutch ook meer en meer evolueren voor hetgeen ze staan, namelijk pure Rock’n Roll.Frontman Neil Fallon had er zin inFrontman Neil Fallon had er duidelijk zin (eigenlijk geldt dit altijd bij een optreden van Clutch!) en had dan ook geen enkel probleem om het publiek op sleeptouw mee te nemen bij de nummers Promoter en Regulator. Maar Clutch zou Clutch niet zijn zonder de magistrale percussie van drummer Jean-Paul Gaster, die een streeling is voor het oor is en als geen ander je weet onder te dompelen in zijn percussiespel. Al staat Tim Sult er misschien soms wat in zijn eigen wereld erbij, hij is 1 van de weinige gitaristen die ik ken die zo goed als alles muzikaal al fingerpicking brengt en met bassist Dan Maines is het plaatje compleet.

clutch_20130206_1224322764.jpgNa “Child in The City” verdwenen de heren van het podium om na enige tijd en na veel gefluit engeklap terug op het podium te verschijnen. De bisnummers werden ingezet met het verrassende nieuw accoutisch nummer “Crucial Velocity” die de zaal volledig tot stilte bracht, maar afsluiten deed Clutch in stijl met het fantastische “Electric Worry” en zo eindigde het optreden zoals het begonnen was, met een zaal in rep en roer!!

Clutch is later dit jaar nog te zien op GrasPop Metal Meeting in Dessel en bestel alvast het nieuwe album Earth Rocker via hun website www.earthrocker.comVoor meer foto's van het event kan je terecht op
http://www.darkview.be/galerij/clutch

Review en foto’s: Joran Renodeyn  & Lorin Renodeyn

Back to Top