alt

Het is een debuutalbum en toch klinkt het alsof je dit album al meerdere malen hoorde. Het Duitse Nachtblut is niet bijster origineel in zijn klanken en klinkt als een woelige mix tussen Cradle of Filth en Lacrimosa.


Dit is geen goed album. Een hapklare brok dat muzikaal niet veel omvat. Ondanks het feit dat er soms wat leuke melodieën in dit album te vinden zijn, is het zeker geen hoogvlieger. Veel te gemakkelijk en absoluut niet vernieuwend. Doch zal dit album bij menige metalheads aanslaan.

Alles wat een populaire metalband nodig heeft, kan je in hun muziek terug vinden. Het duistere van Cradle Of Filth, de opera gezangen van Nightwish, de piraatachtige melodieën van Alestorm en de gitaarlijn waarvan je spontaan heen en weer gaat wiegen.

Heen en weer wiegen is misschien ook wel de enige beweging die je op dit album kan maken. Ondanks de agressieve zang, is het muzikaal niet zo hard. Enkel op “Hexe” komt er even een opmerkelijke versnelling in (die ook gauw weer gaat liggen). Qua zang kan je je verwachten aan een duidelijk gemanipuleerde grunt en af en toe een scream die ons lichtjes doet denken aan de screams van Dani Filth (maar dan niet zo mooi afgewerkt).

Jammer, dat er nog steeds zo’n dingen worden uitgebracht. Zonde van de tijd.

Playlist

  1. Antik
  2. Ijobs Botschaft
  3. Die Blutgräfin
  4. Gedenket Der Toten
  5. Die Mutter Die Ihr Kind Verlor
  6. Sturz Des Ikarus
  7. Kreuzigung
  8. Hexe
  9. Des Menschen Kunst Blindheit Zu Säen
  10. Kreuzritter

3.5/10

Back to Top