alt

Deze serie is voor alle liefhebbers van gevallen engelen en demonen.

We leren Clary Fray kennen als een normale tiener die alleen woont met haar moeder en dagelijks optrekt met haar beste vriend, Simon, die stiekem verliefd wordt op haar.

Op een avond gaan ze samen stappen en belanden in een discotheek. De sfeer zit er dik in en al snel merkt Simon een zeer aantrekkelijke ‘sexy looking’ meid op en volgt haar naar een achterkamertje van de discotheek. Clary merkt dit op en volgt het Koppel.

Wat ze daar ziet veranderd haar leven drastisch. Bloed, gevechten, mensen die in demonen veranderen en mensen met een toch zeer goudblinkende huid die deze demonen afslachten.

Zo komt ze terecht in een wereld van gevallen engelen die runen gebruiken voor genezing, bescherming, enzo verder. Ze komt erachter dat ze zelf ook een kracht heeft en dan toch niet zo een normale tiener is die ze denkt te zijn, zeker wanneer haar moeder door een demon wordt gekidnapt. En wanneer ze een zeer grote aantrekkingskracht en verbintenis voelt voor de engel Jace, met zijn ultra gespierd goudblinkend lijf en schitterende blonde krullen, ( njammie!) terwijl Simon jaloerse blikken naar haar afschiet, drijft men de spanning op. Wat kan er nog misgaan?

De boeken volgen elkaar volledig op in deze serie en meer en meer razend spannende en schokkende wendingen maken dit een serie om zeker eens gelezen te hebben. Naast de engelen en verschillende demonen komen we ook weerwolven en vampieren met magische krachten en magiërs en heksen tegen en misschien wel de voor dood gewaande vader van Clary….

De boeken zijn voor het ogenblik enkel in het Engels te verkrijgen. Wanneer de Nederlandse versie zou verschijnen is nog een mysterie.

Voor degenen die het Engels niet zo goed hanteren, kunnen er best een woordenboek bijnemen. Niveau van Engels is hier iets hoger dan bij House of Night.

Hier zijn de boeken die je al kan verkrijgen in volgorde:

  1. City of Bones
  2. City of Ashes
  3. City of Glass
  4. City of Fallen Angels
  5. City of Lost Souls

Het 6de boek verschijnt in september 2014.

Back to Top