altDe eerste namen van het festival Dranouter zijn bekend!

Op de 40e verjaardag van dit intussen wereld gekende festival, hebben o.a. Billy Bragg, Flip Kowlier, Le Vent du Nord, Wilfull Missing & de winnaar van het programma 'De Beste SingerSong Writer van Vlaanderen' toegezegd om het beste van zichzelf te geven tergelegenheid van deze feesteditie.

De Britse zanger-gitarist Billy Bragg passeerde al 2 maal de revue op Festival Dranouter en deze bleven niet on opgemerkt! Met hits als 'A New England' en 'Sexuality' wil Billy een boodschap brengen of verteld hij pakkende verhalen omgoten door een heerlijk jasje muziek. Gewapend met z'n laatste CD “Tooth & Nail” komt deze spring-in-het-veld het podium van Dranouter terug op vrolijken!

Een zanger van eigen (West-Vlaamse) bodem Flip Kowlier, mag natuurlijk niet ontbreken op het feestgedruis! Hij zal er zijn nieuwe cd 'Cirque' promoten. Gegarandeerd dat de tent te klein zal zijn!

Een groep die speciaal van Quebec, Canada komt overgevlogen is het folk kwartet 'Le Vent du Nord'. De combinatie van hoofdzakelijk Bretoense folk, Schotse en Ierse muziek wonnen deze mensen reeds tal van awards in binnen- en buitenland. Benieuwd wat voor vuurwerk dat gaat geven op het podium!

Een band van over het kanaal mag natuurlijk ook niet ontbreken. De 5-koppige Britse band 'Wilfull Missing' zal het beste van zichzelf komen geven op een van de podia van Dranouter. Een weetje van de organisatie: Fans van de Britse Serie ‘Waterloo Road’ zullen hun muziek zeker ook kennen want ze dienden als soundtrack in diverse afleveringen.

Als laatste tot nu toe is er een plaatsje vrijgehouden voor de winnaar van het TV-programma 'De beste SingerSong-Writer van Vlaanderen'. Dit omdat Dranouter ook de jong getalenteerde muzikanten een steuntje in de rug wil geven en een kans op het uitbouwen van hun zangcarrière.

Dit waren de eerste namen die reeds vrijgegeven werden!

Afwachten nu wat ze nog meer gaan serveren op deze feesteditie!

Back to Top