altNog geen maand wachten en het is weer Heidenfest! Heidenfest is de place to be voor iedereen die houdt van folk Metal. Deze Heidense karavaan trekt doorheen verschillende landen en eindigt zijn tocht in België op vier november.

Heidenfest belooft ons vijf bands die menige folk liefhebbers zullen doen likkebaarden. Om 18u open de deuren en om 18u30 mag het Italiaanse Krampus de spits afbijten. Zware muziek moet je zeker niet verwachten maar wel de wat hardere rock met de nodige folk elementen. Na Krampus worden de Trollen (in niet zo passende pakjes) van Trollfest op je losgelaten. Trollfest is prettig gestoord en staat garant voor een hevig feestje. Zij die willen meezingen hebben nog een klein maandje om de eigen taal van Trollfest te oefenen (de trollsprak). Na het feesten is het tijd om de wapens uit te halen en samen met het Duitse Varg ten strijde te trekken. Hopelijk komt de strijd tot een goed einde zodat we na Varg weer in de kroezen bier kunnen vliegen samen met de Finnen van Korpiklaani. Iets waar iedere moedige strijder toch niet van afgeschrikt wordt. Als laatste zijn de Finnen van Wintersun te beurt. Wintersun de band achter Jari Mäenpää (oa Ensiferum) heeft zijn tweede album klaar dus de reden om nog eens rond te gaan toeren. Zeker een aanrader mits Jari een heuse gitaarvirtuoos is!

 

Heidenfest belooft weer een feestje te worden en voor zij die niet kunnen wachten… op 21 oktober kan je ook al in Tilburg terecht!

Back to Top