alt

De Belgische melodische death metal band HEXA MERA, actief sinds 2010, is volop bezig met de voorbereidingen van het eerste full album. In september gaat de band beginnen aan de demo opnames in de Metalcave Studio in Leest (België).


Het album draagt nog geen titel en was gepland om deze zomer opgenomen te worden om het dan in november 2012, exact een jaar na de release van de EP ‘Descent Into Decay’ EP uit te brengen. Maar de studio plannen werden vertraagd door een zware operatie die de bassist moest ondergaan aan z’n rechter schouder. Het album wordt nu verwacht in het voorjaar van 2013.


Commentaar van HXMR drummer Pierre Baudez “We waren wat bezorgd over de situatie met onze bassist, maar uiteindelijk is hij nu terug in staat om te spelen. Op dit moment is hij hard aan het werken om zijn snelheid en techniek weer op niveau te krijgen waarna we ons volledig kunnen toeleggen op het nieuwe album. Door deze onverwachte situatie hebben we wel de kans gehad om het concept van het album beter uit te werken. Dit album zal het thema van onze ‘Descent Into Decay’ EP voortzetten, namelijk ‘het geweldadige en beschaamtelijke gedrag van de mensheid’. Het album zal harder, zuiverder en melodisch zijn en we gaan het ook professioneler aanpakken. Onze frontman Yannick Schmit zal ook voor meer variatie zorgen in de lyrics en zijn stem. We kijken er enorm naar uit om ons nieuw materiaal op de wereld los te laten, zowel op cd als op het podium!”

Het artwork is nog steeds onbekend en de Master-engineer ook.

HEXA MERA’s onder eigen beheer uitgebrachte 5-track EP is uit sinds 12 november 2011.


Back to Top