werchter

Op 28 juni is het eindelijk weer zo ver. Vier dagen lang kan je op de weide van Werchter genieten van de beste bands van dit moment. Dit jaar met nog meer muziek door de toevoeging van het derde podium. Jawel, na jaren van enkel de Main Stage en de Pyramid Marquee is er nu een derde podium bijgekomen dat de naam "The Barn" heeft meegekregen.

De line-up van Rock Werchter is naar goede gewoonte weeral fantastisch te noemen. Met The Cure, Red Hot Chilli Peppers en Pearl Jam heb je al enkele wereldbands op de affiche staan maar ook de oude rotten van Cypress Hill en Simple Minds zijn zeker en vast de moeite. En wie kent er Garbage nog? Deze band had eind jaren '90 een dikke hit met "Paranoid".

Naast de oude getrouwen wordt er toch ook voldoende aandacht besteed aan opkomend talent en de hipste bands van dit moment. Zo kan je donderdagavond naar Skrillex in de Pyramid Marquee en vind je Lana Del Rey en Ed Sheeran in The Barn op respectievelijk vrijdag en zondag.

Rock Werchter is altijd al een festival geweest waar iedereen wel zijn of haar goesting kan vinden qua muziek. Punkrock liefhebbers zoals mezelve kunnen zich verheerlijken aan The All-American Rejects, Blink-182 en Dropkick Murphys. De rappers vinden hun gading bij Cypress Hill en 't Hof van Commerce en voor de rockers is er onder andere Jack White van de White Stripes, Black Box Revelation en Wolfmother.

Ik kan nog veel regels schrijven over Rock Werchter 2012, maar diegenen die interesse hebben in de volledige line-up, neem zeker een kijkje op www.rockwerchter.be en dan deel je ongetwijfeld mijn mening dat dit weeral een topaffiche is!

Rock Werchter 2012 vindt plaats van 28 juni tot en met 1 juli.

Back to Top