alt

En zoals beloofd is hier dan het tweede deel van de Hellfest serie!

Metalcore

Betraying The Martyrs

Deze Parijzenaars maken metalcore en vinden het vooral belangrijk om positieve muziek te brengen en te maken. Zij willen mensen helpen met hun nummers door hun teksten zo te maken dat mensen er kracht uit kunnen halen. Ze staan ook open voor positieve organisaties en proberen die zoveel mogelijk te steunen. Een positieve groep dat is zeker, al vind ik de muziek iets minder…

Darkest Hour

Eerst en vooral mijn excuses als ik deze band onder een verkeerde noemer plaatste! Ook in de documentaire: Metal: A Headbanger’s Journey werd deze groep vernoemd en daar werden ze geplaatst onder de categorie ‘New Wave of American Metal’. Deze Amerikanen hebben al een hele resem albums op hun naam staan en worden binnen het genre gesmaakt.

Stoner Rock

Brain Police

Brain Police is een stoner rockband uit een van de mooiste landen op deze aardbol. Deze IJslandse band is volgens Jónsi (Sigur Rós) één van beste bands uit IJsland. Mits ik ze niet zo goed ken, kan ik dit nog niet beamen. Maar ik kan jullie wel alvast verzekeren dat hun muziek ontzettend veel kracht uitstraalt!

Grindcore/Death Metal

Brujeria

Brujeria is het Spaanse woord voor tovenarij en is een Mexicaanse band dat vooral over de ‘lelijke en moeilijke dingen’ des werelds muziek maakt. Brujeria bestaat al sinds 1989 maar nog steeds weet niemand wie het juist zijn. De leden van Brujeria houden hun identiteit geheim en ook hun gezichten krijg je niet volledig te zien. Ze staan in ieder geval voor een potje brute metal!

Brutal Truth

Nog zo’n brute band is het Amerikaanse Brutal Truth. Deze mannen zijn al een tijdje bezig en gingen in 1998 kort uit elkaar. In 2001 haalden zij trouwens het ‘Guiness Book of Records’ omdat ze met ‘Collateral Damage’ de kortste videoclip ooit maakten (duurde de volle 2,18 seconden!). Een stevige band dat zeker voor de nodige nekpijn achteraf zal  zorgen!

Thrash Metal

Channel Zero

Ook deze band zal hier hoogst waarschijnlijk geen inleiding meer nodig hebben. Channel Zero is een Belgische band dat hier steeds bekender geworden is. Hier in België zijn zij zeker bekend en mochten al op menige festivals staan (Graspop, Werchter,…).

Death Angel

Ook Death Angel zal wellicht geen onbekende zijn. Deze Amerikaanse band bestaat al sinds 1982 en werd een bekende naam binnen de thrash Metal. Toen de band samen kwam, was de drummer amper 10 jaar oud. Hun tweede demo ‘Kill As One’ werd geproduceerd door de welbekende Kirk Hammett van Metallica. Death Angel maakt pure thrash en zal de thrashers onder ons, zeker kunnen bekoren.

Back to Top