alt

Het is alweer even geleden dat de twee lading namen op ons werd losgelaten maar toch willen we nog eens de aandacht vestigen op Hellfest 2012. Niet alleen omdat onder/bovenstaande een warm hart uitdraagt naar dit festival maar ook omdat het een merkwaardige affiche is voor zo’n groot festival.

Headliners ziet iedereen meteen staan. Iedereen die de affiche eens bekeek, ziet dat er de bekende namen zoalsBlack Sabbath, Amon Amarth, Dimmu Borgir, Children Of Bodom en Cannibal Corpse opstaan. Maar naast deze grote namen staan er nog een aantal zeer getalenteerde groepen op de affiche.

Daarom pluizen we nu al eens de affiche voor jullie uit. En hebben we hier nog een selectie voor jullie klaar.

Wat mij vooral aan de affiche opvalt, is dat mensen die houden van Stoner en sludge dit jaar zeker aan hun trekken kunnen komen. Terwijl ik op 26 november zo gebrand was op dat ene ticket voor Roadburn (het festival dat je minstens één keer in je leven moet doen als je van dit genre houdt!), slaagt Hellfest erin om ook op hun affiche een aantal kleppers te plaatsen binnen het genre.

Daarom beloof ik jullie de komende weken een aantal artikels over de verschillende groepen die op de affiche van Hellfest staan.

Bij deze de eerste vijf!

Stoner/doom

Acid King: Het Amerikaanse Acid King is een doom/stoner band uit San Francisco. Ze maken aangename stoner en naar hen luisteren is een beetje hetzelfde als op een gezonde manier “trippen”. Heerlijke muziek en niet te zwaar voor de mensen die dit genre niet gewoon zijn! En als vrouw zijnde, moet ik toch even vermelden dat Acid King een Frontvrouw heeft.

Punk/Hardcore

All Pigs Must Die: Ik moet toegeven dat ik deze Amerikaanse Hardcore/Punk band niet op voorhand kende maar omwille van de naam ben ik ze toch gaan opzoeken. De naam kwam mij vooral bekend voor mits Death in June een gelijknamig nummer heeft. Deze band klinkt alvast niet zoals Death in June maar veel steviger. Het is niet meteen mijn ding maar het zal menige hardcore-liefhebbers wel kunnen bekoren (zeer geschikt voor een moshpit).

August Burns Red: Deze jonge Amerikanen brachten dit jaar hun vierde studio album ‘Leveler’ uit. Ook August Burns Red mag je onder de wijde noemer hardcore plaatsen. Opmerkelijk aan deze jonge snaken is, dat ze Christelijk zijn en daar ook graag voor uitkomen. Dus misschien is het beter om geen ‘duivelhoorns’ te laten zien tijdens hun optreden…

Power Metal

Alpha Tiger: Alpha Tiger is een Duitse power/heavy Metal band dat dit jaar hun eerste album uitbracht. Voor deze Duitsers mag het allemaal wat sneller gaan dan de klassieke power Metal en keren we weer helemaal terug naar de jaren 80. Hun eerste album kreeg zeer goede commentaren en ze worden vergeleken met bands zoals White Wizzard en Halloween.

Death Metal

Blood Red Throne: Deze naam laat misschien niet meteen een belletje rinkelen maar de leden uit deze band zullen zeker wel gekend zijn. Zo speelde één van de oprichters nog bij Satyricon en Emperor. Al moet je je dit keer niet aan Black Metal verwachten maar aan gore en stevige death Metal.


Volgende keer meer!


Back to Top