alt

Het Duitse Summer Breeze heeft een aantal bands die deel uitmaken van de line up van 2014 gepubliceerd. Het aangename festival, nabij het pittoreske stadje Dinkelsbühl in het schilderachtige zuiden van Duitsland is volgend jaar al aan zijn 17e editie toe. Tijdens het derde weekend van augustus zullen o.a Behemoth, Wintersun, Arch Enemy, Hypocrisy, Caliban en het Duitse J.B.O alvast de podia onveilig maken, wat alvast geen klein bier is.  Meer bands worden spoedig aangekondigd.
Jaar na jaar groeit het festival, wat zijn voor- en nadelen heeft. Het is er zeer merkbaar groter op geworden dan een aantal jaren geleden, maar het kan ook elk jaar steeds grotere headliners strikken. De magische formule van deze publiekstrekkers gecombineerd met een stevig programma aan underground black en death bands blijkt uitstekend te werken. Het wordt dus uitkijken wat ze ons volgend jaar nog meer kunnen bieden. 

Dit jaar speelden o.a. Alestorm, Solstafir,Hate, Winterfylleth, Deserted Fear, Sabaton, Marduk, Moonspell, Nocte Abducta,  Hatebreed, Destruction,Enslaved en nog veel meer tijdens het vierdaagse festival.  

Summer Breeze 2014 vindt plaats van 14 tot 16 augustus in Dinkelsbühl, Duitsland. De voorverkoop is al gestart, en de eerste 10.000 tickets gaan de deur uit voor €92, inclusief een DVD opgenomen tijdens het festival van 2012.
Meer info op www.summer-Breeze.de

Back to Top