alt

Ophef het afgelopen weekend van 9 augustus. De Nederlandse trash/metalcore band State of Negation stond geprogrammeerd om in club B32 te spelen. Samen met Chaosity en Ecocide hebben zij het beste van zichzelf gegeven. Ondanks een geslaagd optreden en een avond vol amusement liep het op het einde toch nog stevig mis.

De dag erop verschijnt er dan een vlijmscherp bericht op de facebook van State of Negation. Nadat de band de zaal had plat gespeeld, wilden zij daarvoor betaald worden.. De band had een reis van 3,5 uur achter de kiezen. De Nederlanders hadden ook een busje van 9 personen gehuurd. Dit heeft hen totaal €300,- gekost. Een aardige investering dus.

Toen ze bij de eigenaar van de club hun betaling gingen halen, kregen ze te horen dat zij geen geld zouden krijgen. State of Negation kreeg als reden dat ze zelf kaarten moesten verkopen. Uiteindelijk, na veel gedoe en gediscussieer toonde de band zich van hun goede kant. Met een bak bier als compromis zouden ze al tevreden zijn. Maar ook hier wilde de eigenaar niets van weten. Het ging zelfs zover dat er gedreigd werd met de politie te bellen. Zo staat er in het bericht van de band.

Gezien de barslechte reputatie van de regio in verband van aanhoudende geruchten over onbetaalde bands(in verband met Shadowfest) kan de Belgische scene deze negatieve publiciteit missen als kiespijn. Naast mensen zonder serieuze bedoelingen zijn er meer dan genoeg die het echt goed bedoelen. Maar aan dit verhaal zijn er zoals altijd 2 zijden. Ook Club B52 heeft ondertussen van zich laten horen.

Zij hebben in verdediging naast een zeer uitgebreide 'verklaring' nog een heel aantal opmerkingen op de facebook gezet van een sub-organisatie : hieronder kan je een klein uitreksel lezen.

"Tot op dit moment was er nog geen enkel probleem. Alle materiaal werd opgeborgen en pas toen kwamen de problemen.
Casper Leijen van State of Negation kwam ons vragen om hun gehuurde busje van 280 € te betalen. Voor ons is dit onmogelijk en tevens niet de gemaakte afspraak.
Nergens staat in een overeenkomst dat wij de kosten die gemaakt worden om ons te bereiken vergoeden. Nog es, wij zijn een club die zich redt met vrijwilligers, een podium biedend aan bands. Er werden allerlei dreigementen geuit omdat wij niet op hun verzoek wilden ingaan o.a. om ons in de scene in een negatief daglicht te stellen.
Uiteindelijk vertrokken ze met nogal wat kabaal. De zanger meldde 'je zult nog van ons horen', zijn woorden kracht bijzettend door het kapotgooien van zijn bierflesje op de openbare weg.
Even later kwam Chaosity, de organisator, de club terug binnen en verontschuldigde zich voor het gedrag van State of Negation."


Natuurlijk is dit een zaak van woord en weerwoord. De waarheid zal mogelijk in het midden liggen. Ondertussen is State of Negation op het internet een campagne tegen Club B52 gestart. De zaal van zijn kant dreigt dan weer met een klacht wegens laster. Wij doen een oproep naar mensen die die dag aanwezig waren en wat gezien hebben hierover. Getuigenissen kan je achterlaten op onze facebook of in commentaar op dit artikel.

Het bericht waar de band de kat de bel aanbond vind je hier: https://www.facebook.com/stateofnegation/posts/557897064269000

Het antwoord van Club B52 vind je hier.

Back to Top