alt
Op zaterdag 1 juni kunnen de metal liefhebbers opnieuw terecht in Nijmegen voor de vijfde editie van het Fortarock festival. Voor deze vijfde editie pakt men echter zeer groots uit, want niemand minder dan Rammstein mag deze sterke affiche headlinen! Voor deze gelegenheid doopt men het festival om tot Fortarock XL en verhuist men naar het Goffertpark.

Dat Rammstein nog steeds tot een van de beste live bands behoort werd vorig jaar nogmaals bewezen. Toen werden ze namelijk door het gereputeerde Britse magazine Metal Hammer uitgeroepen tot Best Live Band, voor Metallica en Iron Maiden.

Tussen de 18 bands op Fortarock XL staan er naast deze headliner nog enkele zeer grote en populaire namen verspreid over 3 podia. Zo krijgen we ondermeer Volbeat, Motörhead en Airbourne, maar mogen ook Opeth, Amon Amarth en Hatebreed komen bewijzen waarom ze zo’n grote fanbase hebben.

Hiernaast mogen we natuurlijk ook genieten van enkele parels uit verschillende subgenres. Zo komen de thrashers van Kreator de boel op stelten zetten, maar krijgen we ook onder meer een vleugje folk van Finntroll, wat death van Entombed, black van Enslaved en een heerlijke portie sludge van Amenra.

Tickets kosten 75€ en kun je kopen via Ticketmaster.
www.fortarock.nl


Back to Top