Warning: getimagesize(index.php?option=com_joomgallery&view=image&format=raw&id=2503&type=img): failed to open stream: No such file or directory in /home/u38988p34483/domains/darkview.be/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(index.php?option=com_joomgallery&view=image&format=raw&id=2500&type=img): failed to open stream: No such file or directory in /home/u38988p34483/domains/darkview.be/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

NexusAfgelopen zaterdag was de grote opening van Nexus, en was me dat een goed feest!

Ondergetekende was samen met nog 2 darkviewers naar de fuiftempel gezakt. We waren goed vroeg. Mede hierom kregen we een exclusieve blik in de zaal nog voor de deuren open gingen. aan alle details is ruimschoots aandacht besteed. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt. De doeken op de muur, de drankkaarten, de houders van de rietjes. Aan alles is gedacht zodat het in thema is. Er hangt ook een mooi schema uit van alle dj uren. Dit geeft de indruk dat alles zeer goed georganiseerd is.

Sorry, you have not enough rights to view this image.Om 10u stipt gaan de deuren open en zijn alle posten bemand, iedereen heeft zijn instructies gekregen en last minute wijzigingen zijn al lang besproken en doorgevoerd. Na een 10tal minuten verschijnen de eerste partygangers. Die bij binnenkomst warm onthaalt worden door de organisatie. De eerste 50 mensen krijgen namelijk een bloodshot als welkoms attentie. Je kan drankenkaarten kopen aan de vestiaire bij het binnenkomen en dan doorstromen naar de zaal zelf. Waar je aan je rechterkant de bar hebt en aan de linkerkant staat een tafel waar je taart, cake en bloodshots kan krijgen. Verder is er op elke tafel een schaaltje met chips te vinden.

Op naar de muziek, het schema wat we hebben gekregen word redelijk strak gevolgd. slechts één keer heb ik een dj vroeger weten stoppen. Maar hun belofte om oude en nieuwe muziek met elkaar te mengen maken ze helemaal waar. De dj's zijn herkenbaar met een tshirt van de organisatie en mixen oude klassiekers met harde dancefloor killers. Met al dat modern geweld op sommige fuifnachten zou je vergeten hoe goed de klassieke hits van Helium Vola en Seelenkrank wel zijn. Momenten waar je niet de longen uit je lijf moet dansen maar eens heerlijk kunt wegdromen in nostalgie!

Sorry, you have not enough rights to view this image.Elke dj heeft zijn specifieke stijl en voorkeur. En dus is er automatisch een garantie voor een goeie mix en afwisseling van stijlen. Zowel hedendaagse aggrotech als oldschool electro en heerlijke darkwave. Wat wel een aandachtspuntje was is dat men soms iets te abrupt wisselt van stijlen, de overgang was op een paar momenten te groot. Waardoor het volk moeite had om te volgen. 

Het concept van stijlen mixen heeft ook een divers publiek aangetrokken. Dit bracht soms interessante conversaties te weeg en zorgt voor een aangename synergie. Ook is er kans genoeg voor kiekjes te laten nemen. Omdat er 2 fotografen zich toelegden alles vast te leggen op de gevoelige plaat.

Alles in beschouwing gelaten is Nexus successvol van start gegaan met een mooi en weldoordacht concept. Fuifplezier is gegarandeerd, en voor diegenen die hier niet aanwezig waren. Je hebt een heel fijn feestje gemist!

Maar niet getreurd, de volgende editie staat geplant voor begin april. Dont miss it!


De playlist van DJ Lordbone staat ondertussen online. Meer informatie vind je zoals gebruikelijk op de Nexus page.

Sfeerfoto's staan in onze gallerij. Met dank aan Shooting Stars.

Back to Top