Warning: getimagesize(images/stories/amphifestival2013.bmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/u38988p34483/domains/darkview.be/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

altDe achtste editie van Amphifestival is nog niet zolang voorbij of de eerste namen voor de editie van 2013 worden bekendgemaakt. En wat voor namen!

De Britse cultband Fields of the Nephilim! Niet meteen de meest sympathieke band op het lijstje maar wel één waar U tegen gezegd mag worden. Nog zo’n Britse band is Alien Sex Fiend. De zanger zal alvast niet de prijs van het mooiste snoetje winnen maar muzikaal is deze band zeker de moeite. De Duitse lieverdjes van Agonoize staan ook weer op de affiche. Een optreden waar ik alvast naar uitkijk en ik ben benieuwd wat voor show het dit keer zal zijn! Ook mijn ontdekking van 2012 staat op de affiche. Peter Heppner, de man met de wondermooie stem die je ook wel kent als zanger van Wolfsheim.

Qua Belgen staat natuurlijk Suicide Commando bovenaan te blinken. Suicide Commando is zeer geliefd binnen de scène en hopelijk doet de band er nog minstens 25 jaar bij. Ook voor zij die het liever wat harder hebben staat er al wat op de affiche. Letzte Instanz, is zo’n typische Duitse rockband. Oude rotten in het elektronische genre zijn dan weer Duitsers van Welle:Erdball. Zij worden onder andere de pioniers van de Bitpop genoemd. Ook Umbra et Imago staat op de affiche. Niet alleen muzikaal maar ook qua show is deze band bekend. Muzikaal mag het ook voor Umbra et Imago wat harder en qua shows mag je je zeker aan wat bloot verwachten!

Voor de nodige folk op de affiche zullen de Duitsers van Tanzwut en Faun wel zorgen. Elk op hun eigen manier. Terwijl Tanzwut wat meer richting folk Metal neigt gaat Faun de medieval richting uit. Ook de synthpoppers van De/Vision staan weer op de affiche en de Nederlanders van Grendel. Laat ons hopen dat het optreden van Grendel dit keer een beetje beter is dan twee jaar geleden. Ondanks het feit dat ik de muziek geweldig vind, slaagden ze er nog niet in om live volledig goed over te komen.

The Beauty Of Gemina is de band die op Shadowplay 2011 een diepe indruk op mij naliet. Deze Zwitsers maken goth rock en zijn live zeer goed. Deze band staat er en met de zeer aanstekelijke muziek kan je niet anders dan bewegen! Ook Rome is dit jaar weer van de partij. Duistere folk verwikkeld met nog duistere klanken… Rome… Dit jaar (nog) geen Project Pitchfork maar wel Santa Hates You! Iets wat zeker niet vergeten mag worden zijn de oordopjes want ook Xotox staat op de affiche! Dit soloproject is de reden waarom ik dit jaar zonder twijfel naar Amphifestival moet! Nog een goede reden om oordopjes mee te nemen is FabrikC. Net als Xotox is FabrikC letterlijk oorverdovend!


Deze affiche smaakt alvast naar meer. Ik ben benieuwd wie er nog allemaal gaat bijkomen!

FIELDS OF THE NEPHILIM, ALIEN SEX FIEND, AGONOIZE, PETER HEPPNER, SUICIDE COMMANDO, LETZTE INSTANz, WELLE: ERDBALL, UMBRA ET IMAGO, TANZWUT, DE/VISION, FAUN, GRENDEL, THE BEAUTY OF GEMINA, ROME, SANTA HATES YOU, XOTOX, FABRIKC,...

Back to Top