altNa de vorige editie van VP live nog geen 5 maanden geleden, heeft Hive al reeds enkele weken geleden de volledige line-up aangekondigd. Een week nadat de laatste fuifganger Vampire Party Live 2012 verliet werd er een poll op facebook gestart om te vragen welke bands mensen het liefst wilden zien.  Dit heeft zijn invloed duidelijk gehad in de uiteindelijke line-up. Onder andere publieksfavoriet SAM heeft zich laten strikken.

Maar omdat de lineup van VP live ieder jaar serieuze(dure) kleppers in het industrial genre heeft aangetrokken, in combinatie met een tegenvallend financieel plaatje van de vorige editie, noopte dit Hive(david) tot een paar moeilijke beslissingen en een idee dat terecht als een heuse primeur in de alternatieve muziekscene kan beschreven worden. David heeft dankzij de website Indiegogo een crowdfunding project opgezet. Dit initiatief kan ook geplaatst worden tegen recente gebeurtenissen die het festivalcircuit teisterden. Door slecht lopende voorverkopen en de huidige crisis zagen eerder al BodyBeats fest en Shadowplay Fest zich genoodzaakt het hele festival te cancelen. Door dit te crowdfunden hoopt David zich hiertegen te kunnen beschermen. Het laat iedereen(fans en niet fans) toe om naar willekeur kleine of grote bedragen te doneren om een vooropgesteld doel te halen. Deze manier van financieren wordt al enige jaren met succes gebruikt in de meest diverse projecten en werd het afgelopen half jaar zelfs gebruikt om een bedrijf op te richten. Ook is er een variant waarbij men studiotijd en een budget voor het opnemen van een cd kan bijeen sparen.

David heeft voor dit speciaal project een crowdfunding pitch movie gemaakt:


Het doel is gezet op 11 000EUR tegen eind augustus. De teller staat op moment van schrijven op iets meer dan 3000
dus er is nog veel werk voor de boeg.
Indiegogo laat de crowdfunding  zo opzetten dat als het project niet word gehaald dat iedereen zijn geld terug krijgt. Men hoeft dus niet te betalen voor iets wat men uiteindelijk niet zou krijgen.

Voor de afhandeling van de betaling wordt PayPal gebruikt. Om je PayPal op te laden kan je ofwel via kredietkaart ofwel via overschrijving werken.

Aan de andere kant, als David zijn doel haalt kan je uit de bol gaan op de volgende line-up!

Surgyn (UK)
C-lekktor (MEX)
XP8 (IT)
SAM (DE)
Aesthetic Perfection (USA)
Soman (DE)
Suicide Commando (BE)

En als toemaatje is enkele minuten geleden het gloednieuwe logo van Vampire Party onthuld! dit moet de organisatie en de fuif in een nieuw kleedje steken. Het logo zal eveneens op de huidige merchandise staan die via de Crowdfunding page te koop is.

Meer informatie vind je op de volgende locaties:

www.vampireparty.com

https://www.facebook.com/events/437764352908094/

http://www.indiegogo.com/vplive2013


Back to Top