Amphifestival 2012

Het festivalseizoen begint te naderen. Voor de meeste festivals is het nu al mogelijk om tickets aan te kopen en beginnen de affiches er al goed gevuld uit te zien.

Zo is het ook voor Amphifestival. Ondanks het feit dat er al veel namen op de affiche stonden, zijn er nog enkele bijgekomen zoals Apoptygma Berzerk, Spetsnaz, Spiritual Front, The wars, Mind.In.A.Box, The Crüxshadows, Eklipse en Love Is Colder Than Death.


altZaterdag: Apoptygma Berzerk, Spetsnaz, Spiritual Front, The Wars, Mind.In.A.Box,

Het Noorse Apoptygma Berzerk is zeker geen onbekende binnen het genre. Hun muziekstijl varieert tussen de gewone rock en synthpop. Hier in België zijn ze zeker bekend met het nummer “Eclipse” dat je wel vaker op een party hoort. Naast het feit dat hun muziek hier gespeeld wordt, traden ze ook al in België op (waaronder het voormalige Gothicfestival dat nu Shadowplay genoemd wordt). Ook het Zweedse Spetsnaz is geen onbekende binnen het genre. Spetsnaz is een EBM duo dat probeert om de “old school” EBM weer levend te maken. Iets waar ze zeker in slagen met hun aanstekelijke muziek. Spetsnaz is trouwens een Russisch woord voor speciale krachten. Speciale krachten die ze waarschijnlijk ook op hun muziek uitprobeerden. Van een ander kaliber is het Romeinse Spiritual Front. Geen extreme muziek maar wel ontzettend mooie neofolk. Zeer gevoelige muziek waar het moeilijk is om gevoelens te verbergen. Ik ben benieuwd hoe deze band live klinkt. Soms kom je op affiches namen tegen waar je nog nooit van gehoord hebt. De enige informatie die ik over The Wars heb, is de informatie die ik op de website van Amphifestival vond. De beschrijving die er staat spreekt me alvast enorm aan en als er de mogelijkheid is, krijgt u zeker een verslag over deze band. Naast het Oostenrijkse Nachtmahr staat ook het Oostenrijkse Mind.In.A.Box op de affiche. Mind.In.A.Box maakt elektronische en vooral dansbare muziek. Je kan deze band plaatsen onder de noemer futurepop. Muzikaal doen ze mij een beetje denken aan Seabound. Zeker een aanrader voor iedereen die graag een “danske plasseert” maar toch niet volledig richting de zware industrial wil gaan.

Zondag: The Crüxshadows, Eklipse, Love is Colder Than Death

Een leuke ontdekking is dat ook The Crüxshadows op de affiche staan. Ondanks het feit dat de zanger een ontzettend lelijk kapsel heeft, heeft hij wel een leuke stem. Ik denk dat deze band hier geen inleiding meer nodig heeft mits zij toch wel een aantal jaren meegaan. Eklipse moet wel de vrouwelijke tegenhanger van Apocalyptica zijn. Vier jonge en bloedmooie vrouwen die elk een strijkinstrument bespelen (waaronder 3 violen en 1 cello). Geen covers van Metallica maar de wat lichtere muziek. Love is Colder Than Death is een Duitse band dat al een paar jaar meegaat. Deze darkwave band stond al op menige grote gothic festivals. Deze band komt uit Leipzig, een stad waar er nog een ander groot festival georganiseerd wordt en ze meerdere malen present stonden.

Voor meer namen:

http://www.darkview.be/nieuws/cyber-gothic/604-amphifestival-201

Back to Top