cyberhappeningCybergothic, voor wie niet regelmatig naar industrial fuiven gaat klinkt het iets gloednieuw, buiten het al even "onbekende" Gothic. Nochtans bestaat het fenomeen in het buitenland al langer. En sinds enige jaren krijgt deze "nieuwe" subcultuur ook in België aanhangers. De beweging ontstond in het Londen en New York van rond 2000.
Pioniers gaven de typische gothlook een futuristisch tintje door te experimenteren met extravagante kapsels en nieuwe materialen die in kledij en accessoires gebruikt worden zodat delen oplichten of reflecteren. Looks werden gehaald uit het sci-fi genre en werden geblend met de toen huidige gothic trends en smaak. Nieuwschierig?

Dan is er een kans om meer te weten te komen plus een  babbel te slagen met mensen uit de cybergothic scene.   Voor bekenden is het een kans om nog eens af te spreken onder vrienden en plezier te maken.De avond word gestart met een expo met o.a. werk van Stephanie Fraikin en modeshow vanaf 20 uur, de optredens zelf(XMH&XP8) starten om 21 uur. Aansluitend en ter afsluiting van de avond de VampireParty in de Aalmoezenier met DJ HIVE, WMS en dj Francesca.
Alles is gratis behalve de VP die de normale 6 eur toegang vraagt.
Stephanie Fraikin is een Mechelse fotografe. Ze is afkomstig uit Luik en studeerde aan het Brusselse Ecole de Recherche Graphique. Zij is sinds 2005 actief als onafhankelijke fotografe en specialiseerde zich voornamelijk in portret, mode en artistieke fotografie. Haar werk werd reeds tentoongesteld in Frankrijk en China. En nu dus ook in Antwerpen!

cyberhappening flyer

Back to Top