altOp 23 maart is het weer zover: E-Tropolis Festival in Berlijn gaat voor de derde keer van start en belooft weer een keihard feestje te worden! Het motto van E-Tropolis is dan ook “donkerder-harder-luider” dan de rest en dit is niet verwonderlijk als je weet dat enkele van de aangekondigde groepen Covenant, Nachtmahr, DAF, Grendel, Welle:Erdball en nog velen anderen zijn die al enige tijd in de scene meedraaien en hun (harde) sporen hebben verdiend. Kortom een avondje keiharde muziek, veel volk, veel zweet en veel drank.

De grote afsluiters van de vorige editie in 2011 waren ook niet minder dan onze eigen Belgische Suicide Commando, VNV Nation en Agonoize. Bij deze laatste heb ik trouwens over mijn camera nog lekker een hoop nepbloed gekregen omdat zijn act weer zeer nat en bloederig was, terwijl mijn bevallige buur het in haar decolleté heeft gekregen. Het was dus niet enkel een feest voor de oren maar ook voor de ogen. Het leven kan toch mooi zijn, zeker op het E-Tropolis festival!

Deze editie ziet er wel een klein beetje een afgeslankte versie van vorig jaar uit waar er twee zalen gevuld waren met bands. Je kon onmogelijk kiezen en aldus hebben we maar iets meer dan de helft van de bands aan het werk kunnen zien. Misschien dat dit nu de reden is waarom er minder bands zijn aangekondigd? Zodat we van iedereen kunnen genieten? Geen slechte zet denken we dan.

Aanrijden naar Berlijn is geen enkel probleem, parking heb je recht voor de deur en de metro stopt op slechts enkele honderden meters van de plek zodat zelfs een goedkoop vluchtje een goede optie is om dit festival niet te missen. Een ticket heb je voor 42€ wat ons een correcte prijs lijkt voor hetgeen je krijgt, vorige editie kwamen we er echter wel iets goedkoper vanaf, maar goed, prijzen evolueren nu eenmaal en voor deze prijs zie je dan ook meteen een hoop topbands aan het werk op een leuke plek en dit dan nog eens in Berlijn, de place to be voor EBM...

De officiële trailer kan je hier terugvinden.


http://www.youtube.com/watch?v=BQ9iN_btK1E

Back to Top