Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 30 in /home/u38988p34483/domains/darkview.be/public_html/plugins/content/osembed/library/ostraining/embera/Lib/Embera/Providers/Twitter.php on line 35

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 21 in /home/u38988p34483/domains/darkview.be/public_html/plugins/content/osembed/library/ostraining/embera/Lib/Embera/Providers/Twitter.php on line 29

pop.jpg

Purest Of Pain, een zware band uit het niet zo verre Nederland brengt steeds betere muziek, hierdoor vonden wij het geweldig om dakzij

Katluna een interview met deze metalheads te strikken, we onderwierpen maar al te graag Merel (de enige vrouw van de band) aan enkele vragen.

Wat is de inspiratie achter de naam? Waarom juist die naam?

Uhm.. nou eigenlijk om eerlijk te zijn is die naam niet met een achterliggende gedachte gekozen. We hadden na een half jaar nog geen band naam en we kwamen er maar niet uit tot ik op een gegeven moment met deze naam kwam aanzetten en iedereen was het er wel mee eens. Het is een naam die vrij simpel is en redelijk goed blijft hangen.


Zou je iets over purest of pain kunnen vertellen?

Ik leerde Ilja kennen op een concert in Eindhoven en dat klikte heel erg goed. Hij vertelde dat hij kon grunten en ik wou al een poosje graag een metal band beginnen. Toen later op een ander concert leerde ik een drummer kennen en ik had op internet naar een bassist gezocht en daar kwam Frank uit. In die samenstelling zijn we gaan oefenen en kwam het na de eerste keer tot niets uit. Maar na de eerste repetitie ging het heel rap. Na 1,5 jaar verlaatte de drummer ons en vond ik al heel snel een nieuwe drummer en sinds dien zijn wij eigenlijk echt een band op niveau geworden. Steeds betere nummers oude nummers er uit na een half jaar een nieuwe gitarist erbij en sinds dien gaat het heel erg goed. Het klikt goed en we hebben allemaal een beetje dezelfde visie over de band.


Julie zijn een redelijk recente groep , wat zou je mensen kunnen zeggen om ze te overtuigen naar julie muziek te luisteren?

Purest of Pain is eigenlijk iets heel nieuws. Iets waar ik zelf nog nooit van gehoord heb. De muziek bevat veel dynamiek, melodiën, klassieke invloeden en is vrij technisch. We proberen een sfeer te creëren die heel episch is. We hebben vrij lange nummers van 6 minuten maar het gaat zeker niet vervelen. De teksten gaan ook niet zoals de meeste metal bands over bloed en dood maar het brengt zich een verhaal/boodschap mee over misanthropie en de teloorgang van onze planeet.


Jullie spelen death metal als ik het goed heb? Proberen jullie een thematiek in jullie muziek te stoppen?

Wij maken niet echte death metal, maar het ligt er het dichtst bij in de buurt. Wij vinden het zelf ook heel moeilijk om ons in te delen bij een genre dat komt omdat onze nummers zoveel van elkaar verschillen. De nummers schrijf ik op gevoel zodat het meer diepgang krijgt. Zo hoor je de ene keer deathcore invloeden, de andere keer klassiek en de andere keer technical death. Het is bijna onmogelijk om ons in een hokje te plaatsen. Ik denk ook dat dat ons zo uniek en boeiend maakt omdat elk nummer ook totaal anders is maar wel met een typische purest of pain sound. Die blijf je uiteraard altijd houden.


Wat zijn jullie grootste inspiratiebronnen?

Dat is heel lastig. Ik denk niet dat wij echte inspiratie bronnen hebben, wat heel gek klinkt want eigenlijk heeft iedere band wel inspiratie bronnen. Maar als ik een inspiratie bron kan noemen dan kom ik uit op Hans Zimmer en Howard Shore. Dat zijn componisten uit de filmmuziek van onder andere Angels & Demons en Lord of the Rings. Bij filmmuziek is de spanning heel belangrijk, die spanning hoor je ook bij ons terug. Maar als ik het over de metal sound moet hebben dan zou je kunnen denken dat wij een scandinavische metal band zijn.


Merel, je bent de enige vrouw in de band, hoe valt dit mee? en hoe sta je je mannetje in dit zware genre?

Het bevalt heel erg goed om enige vrouw in de band te zijn. Ik moet er niet aan denken om nog een vrouw in de band te hebben. Mannen zijn over het algemeen lekker makkelijk. Ook als vrouw zijnde vang je extra aandacht op zodra je bij een concert bent maar al helemaal als je op het podium staat los te gaan. Mijn mannetje sta ik door helemaal los te gaan op het podium. Geen moment stil staan en  met de gehele band iedereen bij het optreden te betrekken. Als vrouw spring je er duidelijk uit, omdat je bijna nooit een vrouw in een metalband ziet spelen. Laat staan gitaar.

Laat helemaal staan lead gitaar.


Momenteel touren jullie.

Valt het touren eigenlijk mee? Hoe is de response van het publiek?

Wij zijn niet aan het touren (dat zou helemaal gaaf zijn). Maar wij hebben nu wel bijna iedere week een optreden staan. Het response van het publiek is heel goed. Dat komt omdat onze stage preformance eigenlijk de sterkste kant van ons is. We proberen iedereen bij ons te betrekken, zodat iedereen met volle teugen van ons kan genieten en wij van hun. Wij hebben ook nog twee bandwedstrijden lopen. Met beide wedstrijden spelen we met pop bandjes en dergelijke. Toch komen er altijd na het optreden mensen na ons toe: ik hou eigenlijk helemaal niet van jullie muziek maar zoals jullie het brengen is het tegek. Dat geeft ons ook meer vertrouwen en enthousiasme. Wij hebben één keer meegemaakt dat we met twee black metalbands moesten spelen en het publiek stond stil met hun armen over elkaar wat wij helemaal niet gewend zijn, omdat het normaal helemaal los gaat bij ons. Maar er was bij hun geen beweging in te krijgen. Toen hadden wij het idee dat niemand het leuk vond maar bizar genoeg kregen wij wel spam mails met goeie reacties.Om nog even terug te komen op de wedstrijden. Morgen hebben wij de halve finale van Clash of the Titans een bandwedstrijd waar ongeveer 50 bands aan mee deden. En eind mei spelen wij de finale van de Gooise Goden.


Wat zijn de plannen voor de toekomst nu jullie je eerste demos uithebben?

Onze eerste demo was laatst juni waar wij zeer ontevreden over waren, doordat het zo slecht is afgewerkt. Begin april gaan wij de studio in om een echte proffesionele EP op te nemen die Revelations in Obscurity gaat heten. Deze EP gaat echt onwijs hard worden dat is iets wat ik iedereen kan verzekeren. De EP gaat bestaan uit 3 nummers + een epic intro. Deze nummers zijn heel divers en laat ons van verschillende kanten zien. De EP gaat ongeveer 20 minuten duren. Deze EP gaan wij heel goed promoten, zodat wij Purest of Pain naar een nieuw level kunnen brengen. Veel optredens plannen voor aankomend seizoen, ook in België en west-Duitsland. Wij hopen dat de EP goed gaat aanslaan en dat het maar mooie tijden mogen worden.


Hoe kijken jullie tegen downloaden aan? Strafbaar of een mooie manier om meer fans te werven?


Downloaden is een goed promotie middel. Toch ben ik zelf, en dan spreek ik namens het grootste deel van het metalvolk, meer van het kopen van CD's. Een EP is prima om te downloaden daar zou ik zelf ook voor kiezen, omdat je vooral in het begin toch jezelf moet promoten. Maar de meeste metalheads zijn CD verzamelaars ikzelf ben dat ook. Ik vind het prachtig om een CD van een vette metalband in mijn kast te hebben. En uit eindelijk zullen de 'fans' onze muziek toch wel op CD kopen.


Is er nog iets dat jullie kwijt willen tegen alle fans die dit lezen?

In ieder geval hardstikke bedankt voor dit interview. Hou ons in de gaten, want begin juni zal onze EP uitkomen en die gaat kei hard worden. Ook kan het geen kwaad om ons eens op een show te checken, dan gaat er echt een nieuwe wereld voor je open. Je kan ons checken op www.myspace.com/purestofpainband http://twitter.com/purestofpainNL http://purestofpain.hyves.nl


interview met Merel (gitariste)

Back to Top