264184_10150234306726134_564596133_7430606_3651660_n.jpg

Tegen nu zou de petitie voor het pand afgelopen moeten zijn. En al zijn er geen 1200 mensen komen opdagen. Toch was het een groot succes.

Toen wij van Darkview op de locatie aankwamen waren er slechts een handvol mensen en sympathisanten. En alhoewel het vroeg was, leek de opkomst een beetje teleurstellend. Maar daar kwam na enige tijd snel verandering in, van overal stroomden mensen toe. Jong en oud, bekende en onbekende mensen. Om klokslag 15 uur stonden we al 30 man sterk. En omstreeks 16uur was dit aantal aangezwollen tot meer dan 200 mensen. Onder de aanwezigen werd onder andere de gitarist van Diablo Boulevard gespot. Ook de pers was in meer of mindere mate naar het verzamelpunt afgezakt. Camera's en fotografen legde het hele gebeuren vast. Iedereen sprak met iedereen. En natuurlijk zijn wij er ook in geslaagd om een gesprek aan te knopen met Joris (de eigenaar van het pand) en Guy Van Campenhout.

Joris vermeldde ons onder andere dat hij enorm tevreden was met de geweldige opkomst. En dat hij dit niet enkel doet om zijn eigen café te helpen maar ook alle andere muziek cafés die op hun tenen moeten lopen. Over de toekomst van het Pandemonium was er geen momenteel nog geen duidelijkheid, enkel dat er tijdelijk evenementen zullen gehouden worden tot er een nieuwe locatie werd gevonden. Dit omdat Joris nu zonder broodwinning zit en maar toch de naam van het Pandemonium levend wil houden.

Ook bij Guy kwam voornamelijk tevredenheid naar boven over de talrijke opkomst. En hij vond dat de gemeente nu ook maar eens diende te beseffen dat dit niet kon. Dat 1 persoon een goed draaiende zaak kon doen sluiten. Zoals dit al eerder bij ‘Bar Mondial’ gebeurde. Ondanks dat er twijfel was of de petitie bij de gemeente en de mensen van het bewuste “Saint-Tropez” iets zou teweeg brengen. Vond hij het toch een goede zaak dat die mensen nu eindelijk eens moeten inzien dat deze problematiek leeft.

Bij vertrek omstreeks half 5 stond de teller van de petitie al over 400 handtekeningen. en dus beduidend meer dan de 50 handtekeningen die tegen waren. Een enorm succes!

foto: Sven vercauteren

http://www.atv.be/item/metalfans-voelen-zich-geviseerd

http://www.atv.be/item/reacties-tolerantie

Back to Top