Er zijn zo van die concerten die nauwelijks bekent raken en ontsnappen aan de aandacht. Maar Desondanks het de laattijdige informatie hebben we toch iemand daar gehad die ons wou vertellen wat ze ervan vond. Waarvoor dank aan Ammit. BeverWave was een Electro/wave avond met concerten van Absolute body Control, Vomito Negro, A Split=Second en Liquid G met als afsluiter een dj set van Dj Nick. Het event vond plaats vorige zaterdag op 27 maart. Lees Ammit's bevindingen hieronder.{jcomments on}

Met een half uur vertraging opende Liquid G de avond. We kregen een mix van zowel oudere als meer recente nummers: ‘Suicide’, ‘Black Liquid’ en ‘Neverland’ zijn degenen die het meeste zijn blijven hangen. Het geluid was echter niet goed geregeld: alles klonk vrij dof, de bass kwam er niet uit en ook de vocals waren eerder teleurstellend. Hun gewoonte om een vervormer te gebruiken werd deze avond niet aangesproken. Ze sloten hun optreden af met een cover van ‘Being Boiled’.

Tegen A Split Second stond ‘t Ogenblik pas echt goed vol. Het publiek was zeker mee! Hun bekendste tracks ‘Flesh’ alsook ‘Rigor Mortis’ deed iedereen bewegen, waardoor de temperatuur in de zaal al snel opliep… Spijtig genoeg had de PA nog altijd niet door dat het geluid niet zuiver klonk: net als bij Liquid G kwamen de vocals er hier te hard door en viel een deel van het ritme weg door ruis. Ondanks de problemen met de klank was het optreden wel het genieten waard. Je ziet immers niet elke dag een hyperactieve gitarist en een zanger in retrojasje… Nagenieten kan met volgende clip.

Vomito Negro wist zoals gewoonlijk de zaal weer in te pakken met een aantal van hun bekendste hits, zoals ‘No Hope No Fear’, ‘Baby needs crack’ en ‘Stay Alive’. Pinten vlogen in het rond, maar een beetje afkoeling mocht wel want ook bij dit optreden was zo goed als heel de zaal in beweging. Ook de achtergrondprojectie was wel te smaken. Na aanmoedigend geroep van de fans speelden zij een aantal bis-nummers. Het was het eerste optreden van de avond waarbij het geluid een beetje in balans begon te komen.
Een sfeerbeeld via deze clip.

Last but not least: Absolute Body Control. En het was zeker de hoofdact waard! Zelfs een aantal kennissen van de zanger stonden op de eerste rij om het optreden bij te wonen. De klank was zo goed als over de ganse lijn zuiver en vulde heel de zaal. De nummers zijn eigenlijk tijdloos, maar even was er de nostalgie naar de jaren ’80. Dat bevestigde ook de oude garde in de zaal. Hoogtepunten van de avond waren ‘Is there an exit?’, ‘Figures’ en ‘Warm Leatherette’ en ‘ Give me your hands’. Een must om de avond mee af te sluiten!

Over heel de avond stond het geluid te hard, wat niet bij iedereen in de smaak viel. Ook was het veel te warm in de zaal. Als je de klank niet meerekent, kan over het algemeen gezegd worden dat de avond wel geslaagd was…

Groetjes,

Ammit

Back to Top