altToen mijn vrienden voorstelden om op zaterdag 22 oktober naar een feestje van het pand te gaan, dacht ik in mezelf, waarom niet? Ikzelf was nooit in het café van het pand demonium geweest, maar was wel op de hoogte van heel de heisa rond de opening van hun nieuwe café, dus kregen ze zeker wel mijn sympathie.

Dus, niet wetende wat te verwachten, speurde ik wat rond op facebook. Daar kwam ik al snel te weten dat de DJ van dienst, niemand minder was dan Drxfeelgood, dé DJ die draait op de GMM metaldome en op biebob! Enthousiast heb ik toegestemd en mijn man opgetrommeld om samen tot Antwerpen te rijden om een serieus metal feestje te vieren!

Aangekomen aan de zaal "den Eglantier", zag ik al een bende metalheads gezamenlijk buiten staan om een sigaretje te roken. Binnen roken mag hedendaags niet meer en dat wordt dan ook ten zeerste gerespecteerd. Na een inkomprijs van vijf euro te hebben betaald, kreeg ik een stempel op de hand en liep ik verder door naar binnen.

Een gezellige donkere zaal met graffiti op de muren en hier en daar een zetel en een gedumpt ikea tafeltje. De sfeer zat er al direct in en de muziek op de achtergrond kon de mensen zeker bekoren. Aan het podium van de zaal stond een groot scherm waarop je de muziekclips kon zien van de liedjes die gedraaid werden.

Klassiekers zoals "Fear of the dark " van Iron maiden, "Down with the sickness" van disturbed, "Breaking the law" van Judas priest en x aantal nummers van Metallica werden uiteraard ook gedraaid en ten zeerste geapprecieerd door de mensen. Uiteraard kon je ook zelf liedjes aanvragen en werden deze ook gedraaid. De DJ van dienst heeft zijn werk zeer goed gedaan en liet zich ook volledig meeslepen in de muziek. Na een tijd werd het wat drukker en lieten mensen hun volledig gaan door headbangend de vloer op te dansen en air-guitar te spelen. Het was een hele leuke avond en zeker een aanrader voor de volgende keer! In meanwhile, keep those horns up!


bron foto: facebook pagina Pand demonium

Back to Top