wtshowcase.jpgNa een hele tijd in spanning af te wachten, kreeg ik woensdag middag eindelijk het verlossende mailtje van Q-music! Na mijn top drie, voor de “rock top 100” op hun site te hebben ingevoerd, werd ik als een van de van de gelukkigen uitgekozen om naar de exclusieve show case van within temptation te gaan! Als die-hard fan was ik uiteraard in mijn nopjes.


Mijn man en ik kwamen toe rond 20 na 7 in de avond. Het schemerde al een beetje, maar in de verte zag je toch al een lange rij ongeduldig fans te wachten tot de deuren zich zouden openen.  Dat gebeurde om iets voor achten. Na een vlotte aanschuif kwamen we binnen, waar we vriendelijk werden begroet door het Q-music team die onze namen op de lijst nakeken en ons een rood polsbandje gaven.
Binnen in de zaal was er al volop sfeer met de top 100 die op de achtergrond draaide, enkel jammer dat het zo stil stond waardoor je volledig inleven op de muziek echter niet ging.  Wel, zag je overal goed gevulde bakken met ijs en gratis frisdranken dat ons goed verfriste. Want naarmate het volk toe kwam, des te warmer het werd in de zaal, ondanks de goede airco op de achtergrond.

Na enige tijd wachten was het zo ver, het aftellen kon beginnen! Een leuke dag vol muziek liep af, met als nummer één, AC/DC met het alom bekende Thunderstruck! Na het headbangen liepen Wim Oosterlinck en “ rockbitch” Anke het podium op en kondigden within temptation aan. De lichten doofden en een voorfilmpje van Mother Maiden kwam op een grote scherm tevoorschijn. Het leek wel heel even een bioscoop te zijn! Later tijdens het optreden kon je zo ook het kortfilmpje van Sinéad zien.

De stilte overnam de zaal even en iedereen leek te genieten van dit moment, totdat spotlichten het podium verlichtte en het eerste bandlid plaats nam op het podium. De zaal juichde volop en als snel hoorde je hoe Sharon " Shot in the dark " door de boxen liet galmen. De digitale foto camera's lichten overal op en je zag de mensen enthousiast in het weer sprongen. De sfeer zat er al zeker en vast in

Na een geweldige performance van het liedje “Shot in the dark” , volgden maar liefst nog drie nieuwe nummers, het iets hevigere In the “Middle of the Night”, het nieuwe bekende “Faster” en het bloedmooie, rustige “Fire & Ice”, waarbij prachtige sfeerbeelden op de achtergrond werden getoond.

Ook werd er tijdens dit optreden Robert’s vervanger, Stefan Helleblad voorgesteld. Enige tijd geleden kregen we te horen dat Robert uit de band zou stoppen om voor hun drie kinderen te kunnen zorgen en zich voortaan zou focussen op de productie en songwriting. Zo kregen we alvast een voorproef wat ons te wachten staat bij volgende optredens en het klonk alvast helemaal niet slecht! Sharon verklapte ons ook, dat Stefan al een aantal jaren als geluid technicus met hen heeft samengewerkt en er bij was de laatste drie albums,
vandaar dat Stefan de ideale vervanger is voor Robert!
.
Ook de oude bekende mochten niet ontbreken op deze avond en werden gespeeld. Deze werden zeker en vast geapprecieerd door het publiek. Onder andere “Ice Queen”, “Memories”, “Angels” & “Stand my ground” wist ons allemaal te bekoren. Net zoals ik, lieten al de andere die-hard fans hun hoofden bangen!


Ruim een uur lang heeft Within temptation een prachtig optreden gegeven en
als afsluiter werd er Mother earth gespeeld, iets wat zeker en vast een goede keuze was!
Ze komen opnieuw naar België in de Anciennce Belgique in Brussel op 13 november en deze performance is alvast een goede preview geweest van wat we dan mogen verwachten!
Ronduit was het een zeer geslaagde avond en wil ik hem zeker en vast overdoen! Deftige foto's nemen is jammer genoeg niet gelukt, maar hier vind je alvast een foto van Sharon in volle actie.

Zodra er nieuwe weetjes zijn over de band, hou ik je alvast op de hoogt! In meanwhile, keep on rocking!


Back to Top