arkona.jpg

Nagenoeg de allereerste band die graspop mag aftrappen. Voor velen zijn ze een relatief onbekende band. Maar zoals we bij onze review gemerkt hebben zeker niet slecht.

Het optreden begon met een hele lange intro waar een absurd harde en luide aanhoudende bas het publiek terroriseerde. Was het nu de bedoeling of de schuld van een zeer slecht afgestelde geluidsinstallatie, wie zal het zeggen. Een ding stond vast, zelfs met oordopjes was het nauwelijks uit te houden en je voelde de bastonen dan door bot, lijf en kledij heengaan alsof het niets was. Je kon je kledij zelfs letterlijk zien meetrillen. Eens de band de aftrap gaf was het optreden op zich goed en de band had er duidelijk zin in. Zangeres Masha danste, huppelde en botste bijna als een ‘opgewonden konijn’ met te veel energie over het podium. Haar enthousiasme was aanstekelijk, en weldra was het publiek lustig mee aan het feesten.

De 2 laatste minpunten waren wederom de slecht afgestelde geluidsinstallatie waardoor Masha vaak slecht hoorbaar was en de bassist die de band soms overstemde. Ook de handvol metalheads die continue crouwdsurfte, en eruit werden geplukt door de security. En vervolgens er een erezaak van maakte om zo snel als mogelijk weer door het publiek naar voor te wriemelen om weer te crowdsurfen, bedorven het optreden meer dan aanvaardbaar was. De 2de helft van het optreden heb ik doorgebracht met iedere minuut achterom te kijken of ik weer gemolesteerd zou worden door combats die in mijn nek geduwd werden. Kortom, er was te veel afleiding om daadwerkelijk van het optreden te kunnen genieten.

Back to Top